13 de gener del 2014

El conseller Pelegrí replica a la PDE que el canal Segarra-Garrigues no és per portar aigua a Barcelona


BARCELONA.- El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha negat aquest dilluns que el canal Segarra-Garrigues serveixi per fer un transvasament del Segre cap a Barcelona, després de l'anunci de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) de denunciar davant de la Fiscalia la construcció d'aquesta infraestructura en considerar que servirà per portar aigua a Barcelona. "Respectem el dret de la PDE i de qualsevol altra entitat a defensar els seus objectius i interessos, però sobre la base d'arguments contrastats, no de suposicions", ha afirmat en un comunicat el conseller, que ha recordat que el Govern ha defensat que el canal només ha de servir per regar les terres de Lleida.

Per Pelegrí, el canal Segarra-Garrigues és imprescindible per potenciar un clúster que és un dels més dinàmics d'Europa" i de la "multifuncionalitat" de l'agricultura com "la seva capacitat de conservar i gestionar el territori; de mantenir i preservar uns valors naturals, d'evitar el despoblament i d'assegurar la producció d'aliments sans, segurs i de qualitat". El conseller ha defensat que els projectes tècnics del canal s'han redactat d'acord amb l'avantprojecte que es va treure a informació pública en el seu dia, i que totes les obres estan dissenyades per posar en regadiu els camps del Segarra Garrigues. "No hi cap un altre destí de l'aigua", ha insistit.

En la seua denúncia, la PDE va criticar l'elevat sobrecost de la infraestructura i va deixar clar que calia arribar fins al fons, a més de posar en dubte la seua utilitat com a regadiu després de constatar les dificultats per abastir la superfície inicialment prevista. En aquest sentit, Pelegrí ha negat que hi hagi hagut cap sobrecost i que "el cost per hectàrea d'aquest regadiu és similar al d'altres obres que es realitzen a Catalunya". Segons sosté el conseller, de l'import d'adjudicació de l'any 2002 -923 milions d'euros sense IVA- se n'han executat 670,6 milions, també sense IVA, i ha afegit que les obres fetes fins ara permeten regar en l'actualitat més de 5.000 hectàrees.

Per la seua banda, també el president de la Comunitat de Regants del canal Segarra-Garrigues, Josep Maria Jové, ha assegurat que estan ''tranquils i segurs'' davant l'anunci de la PDE de portar la infraestructura davant Fiscalia per considerar-lo el transvasament de Segre a Barcelona. Jové ha dit que l'anunci de la PDE no els ha estranyat perquè ''sempre ha tingut el Segarra-Garrigues en entredit''. De fet, ha assegurat que seguiran el cas però que ''el mite que l'aigua era per Barcelona'' es veu cada vegada més desmuntat amb la progressió de les obres. Els regants esperen que tot plegat no representi un alentiment de les obres que ara s'han reprès després d'un any i mig.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta