25 de febrer del 2014

El centre d'art Lo Pati d'Amposta programa un cicle de cinema que s'obrirà amb 'La Plaga'


AMPOSTA (Montsià).- 'La Plaga', la pel·lícula de Neus Ballús triomfadora als VI Premis Gaudí, arribarà a Amposta el proper 15 de març, amb una projecció molt especial. El passi del film es farà a les 20.30 hores a Lo Pati, Centre d'Art de les Terres de l'Ebre, amb la presència de la mateixa Ballús idel productor, Pau Subiràs, dintre del cicle Cinema al Pati. Es tracta d'un projecte que naix de la necessitat d'apropar aquells treballs cinematogràfics que, per la seua pròpia naturalesa i per l’estat crític de la distribució actual, no arriben a les pantalles tradicionals. És a dir, cinema d’autor, documentals de creació i cinema independent de diferents procedències, sempre baix un denominador comú: la qualitat i facilitar l’accés als treballs de difícil distribució, respectant al màxim possible les condicions òptimes de projecció. En aquest sentit, l'entorn museístic reforça la vessant artística de les propostes, sovint destinades al circuit de cinemes en versió original de les grans ciutats i festivals internacionals, posant especial atenció en les produccions nacionals.

De fet, Cinema al Pati neix amb la voluntat de programar activitats al voltant del cinema i la creació cinematogràfica al llarg de l’any. Així, pel maig 2014 s’ha programat un minifestival de tres dies, Paisatge actor, que complementarà i enriquirà l’exposició Paisatge motor, que just clourà uns dies abans. Així, l’activitat arrancarà ja, el proper dissabte 15 de març amb la pel·lícula catalana revelació del 2013, 'La Plaga', de Neus Ballús, excel·lent docuficció que va obrir la secció Forum del festival de Berlín l’any passat, va cloure el D’A –Festival de Cinema d’Autor de Barcelona 2013– i acaba de guanyar els quatre premis més importants als Premis Gaudí 2014 (millor pel·lícula, direcció, guió i muntatge), a més d’estar nominada als Goya 2014 o passar pel Festival de Málaga i els Premis LUX europeus, entre molts d'altres.

Amb la voluntat d’enriquir l’experiència comptaran amb la presència de la directora de la pel.lícula, Neus Ballús, i el productor, Pau Subirós, apropant l’acte creatiu complementant-lo amb el debat. Tots dos són los fundadors de la productora El Kinògraf, i amb la seua pel·lícula 'La Plaga' els ha arribat el reconeixement internacional. A mig camí entre el documental i la ficció, 'La Plaga' parla de la crisis econòmica actual a través de les histories creuades de cinc persones de l’extraradi de Barcelona que lluiten per sobreviure. Els protagonistes s’interpreten a ells mateixos després d’un treball conjunt de més de quatre anys amb la directora, un llarg procés que li ha servit a Ballús per construir un relat commovedor de la vida que bull a les afores de les grans ciutats, entre camps, autopistes i polígons industrials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta