21 de març del 2014

TRIBUNA: 'Àrea blava, àrea verda', article d'Adolfo Criado


Fa poc, m’explicava el Dr. Ricardo, metge del CAP, com havia tingut que deixar d’atendre als seus pacients per sortir disparat de la seva consulta ja que se li acabava el tiquet del parquímetre. Observava amb incredulitat com un agent uniformat però sense autoritat legal sancionadora, li posava una multa al seu vehicle estacionat a la zona blava.

A la cua del parquímetre, anul·lant la multa hi havia alguns dels seus pacients, el llibrer de la cantonada, un empleat de BASE i un veí amb pijama i termòmetre mig adormit que se li havia oblidat ficar una “monedeta” i ahhh!! Tot i que eren vàries les persones que acudien a negociar amb l’encarregat, inclòs un home que tisores en mà tenia tota la pinta de ser un cirurgià amb certa pressa, la resposta sempre era la mateixa, -“Jo sóc un manat de l’empresa”-. Però pel fons es podia escoltar com algú deia -“Però això no ho porta l’Ajuntament?”-

És difícil d’explicar per part de l’equip de govern municipal convergent, la negativa a donar una solució a esta petita quimera, que no ho és tant, mentre l’oposició al Ple, aquest cop encapçalada per Grup Popular, li servia en safata de plata la solució al conflicte d’estacionament. La proposta incloïa la gratuïtat per als residents de la zona i una reducció del pagament mitjançant una targeta municipal a les zones verdes. També va proposar l’assignació de zones verdes a preus reduïts per als comerços i centres públics per als seus treballadors i/o usuaris, fidelitzant i assegurant la recaptació, no a expenses del ciutadà. La reducció d’un 10% de la tarifa de zona blava i l’ampliació del temps de pagament. Finalment tornar a disposar d’aparcament gratuït a Ferreries per les tardes i durant els dissabtes.

Per començar, la zona verda als voltants de CAPs, Clíniques, BASE i, en definitiva, la gran majoria dels centres públics es ven per ella mateixa. De fet, ja no haurien d’existir, ja que no formen part de l’esperit rotatiu pel qual es van crear. Ningú va al metge ni a hisenda per capritx. Si pots ja t’hi estàs poca estona. Si apel·lem a l’esperit de rotació per afavorir el comerç, no podem entendre perquè es situen alguns en àrees residencials o en barris on la majoria del moviment es dona al voltant de centres públics com els he esmentat.

La recaptació no tindria perquè veure’s afectada en excés, ja que les àrees verdes recapten igual per als no residents. Ningú perd. Volem una ciutat per gaudir-la, per passejar. Si estem a casa malalts no ens haurien d’obligar a baixar cada hora per ficar un euro i déu cèntims per a que no ens multin. No puc deixar de pensar quin interès té aquest equip de govern per negar una evident millora per als ciutadans de Tortosa. No voldran que un futur quan vulguem espantar a un xiquet enlloc d’amenaçar-lo amb l’home del sac, li diguem “que vindrà l’home del parquímetre i et multarà”.

Adolfo Criado 
és president del Partit Popular a Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta