23 de març de 2014

Cadena humana de les JERC a Tortosa contra el pla hidrològic de la conca de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El secretari general adjunt d'Esquerra i diputat republicà per les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, ha afirmat que amb l'oposició al nou pla hidrològic de la conca de l'Ebre està en joc "més que l'aigua d'un riu". "Ens juguem la identitat del territori i la identitat del país", ha afegit Salvadó, que aquest dissabte ha participat en la diada de les JERC a Tortosa, amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua i per rebutjar el nou pla hidrològic. Tal i com estava previst, les JERC i membres de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) van enllaçat el pont de l'Estat i el pont de la Via Verda amb una cadena humana de més de 400 persones. "L’aprovació d’aquest pla posa de manifest que,  pel govern espanyol, Catalunya i les Terres de l’Ebre no compten per a res”, ha declarat el portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral.

De fet, des de l'organització independentista han volgut denunciar l'actitud del govern espanyol, que ignora les demandes catalanes i les directives europees en matèria d’aigua, d’hàbitats i d’aus. Per això, reclamen que els habitants dels Països Catalans puguen decidir el futur del riu, així com que s’escoltin les demandes d’un cabal ecològic just, que puga garantir la supervivència de tota diversitat ecològica i mantenir l’hàbitat de les aus, els peixos i les espècies vegetals que habiten el Delta. Les joventuts republicanes també han anunciat que aquest és el primer acte d’una campanya que han iniciat aquest dissabte per aturar el pla hidrològic i que seguirà el proper 30 de març, quan participaran de la manifestació que se celebrarà a Deltebre i Sant Jaume d'Enveja.

Imatge JERC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta