31 de maig del 2006

Els futbolistes de Tortosa avalen l’enderrocament del velòdrom

Èxit de la proposta de Lahosa i Martín

Les entitats futbolístiques van donar suport dilluns a la nit a la proposta preferent del govern de Tortosa per reformar i ampliar les instal·lacions de l’estadi municipal. El projecte preveu enderrocar el velòdrom per emplaçar-hi el nou complex d’aigua i salut, així com construir-hi un segon camp de gespa artificial a l’actual camp de terra.

La segona trobada amb les entitats esportives de la ciutat va ser més favorable per als interessos de l’alcalde, Joan Sabaté; el regidor d’Esports, Sisco Lahosa, i el regidor d’Urbanisme, José Martín, després que la primera reunió amb els usuaris de les actuals piscines no acabés amb els resultats esperats. Les intervencions van donar suport a la proposta preferent del govern municipal, que preveu enderrocar el velòdrom per emplaçar-hi el nou complex d’aigua i salut i construir-hi un segon camp de gespa artificial a l’actual camp de terra. Tant Sabaté com Lahosa i Martín van remarcar que la millor opció per a Tortosa és la que sacrifica el velòdrom, «un equipament que gairebé no s’utilitza». La demolició del velòdrom deixaria lliures 7.500 metres quadrats per construir-hi un complex d’aigua i salut amb tres piscines cobertes i una piscina d’estiu, amb tota una sèrie d’instal·lacions complementàries, com una sala de musculació, un restaurant i una platja artificial. La proposta també preveu tres pistes poliesportives al lloc de les actuals piscines, així com un accés directe al pàrquing subterrani de la plaça Joaquim Bau. Per contra, les altres opcions mantenen el velòdrom però redueixen el complex d’aigua i salut o eliminen el segon camp de gespa artificial, cosa que els futbolistes no van acceptar.

> La plataforma i el campus

El portaveu de la Plataforma Salvem lo Velòdrom, Adolfo Giné, no va poder convèncer les entitats futbolístiques de la necessitat de reformar les instal·lacions de l’estadi i conservar l’equipament ciclista. La intervenció de Giné va ser decisiva la setmana passada, amb motiu de la reunió amb els usuaris de les piscines. De fet, Giné va apostar per la segona opció, que fa compatible la conservació del velòdrom i la construcció de les noves piscines a l’actual camp de terra, situació que obligaria a traslladar el segon camp de gespa artificial a les pedanies de Vinallop o Bítem. D’altra banda, la plataforma va presentar ahir el campus infantil de ciclisme que es farà a Tortosa entre el 25 de juny i l’1 de juliol, organitzat per les empreses Artsport i Bikecontrol, de Jordi Arteman i Melcior Mauri.

El Punt (31-05-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta