23 de març del 2014

Carme Forcadell afirma a Tortosa que l'ANC i l'AMI han 'esvaït' els dubtes de la gent sobre la independència


TORTOSA (Baix Ebre).-  La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell ha assegurat aquest diumenge a Tortosa que la campanya "Signa un vot per la independència" ha fet un salt qualitatiu aquest cap de setmana, arribant a més de 800 municipis catalans. Segons Forcadell, el fet que s'hagi realitzat conjuntament amb l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) li dóna "legitimitat" i "esvaeix els dubtes" d'alguns dels votants. Forcadell també s'ha referit al debat sobre la consulta que tindrà lloc el proper 8 d'abril al Congrés. En aquest sentit, ha dit que els diputats catalans tornaran "amb les mans buides", tot i que la consulta és legal "dins de la Constitució" si hi hagués "voluntat política", ha afegit.

Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, s'ha mostrat molt satisfeta, aquest diumenge a Tortosa, del desenvolupament de la campanya "Signa un vot per la independència". Tot i que no ha volgut donar dades encara, sí que ha dit que l'acció ha quedat "legitimada" gràcies al suport de l'AMI, i ha anunciat que realitzaran més activitats de manera conjunta. Així mateix, Forcadell ha explicat que han estat presents en més de 800 municipis, arribant gairebé al 99% de la població de Catalunya.

A Tortosa s'ha realitzat, en el marc de la campanya, un vermut per la independència, i s'han instal·lat diversos estands de productes independentistes al passeig central del parc municipal Teodor Gonzàlez. Un espai que s'ha convertit en una festa a favor de la independència gràcies, també, a la intervenció de Carme Forcadell, que s'ha dirigit als assistents dient que és un any "històric" i que "no hem de caure en provocacions, perquè hi sortiríem perdent".

La presidenta de l'ANC també s'ha referit a l'escrit de la Fiscalia en què s'exposa que hi ha marge per "discutir raonadament" l'encaix de la consulta dins la Constitució. En aquest sentit ha dit que "ens alegra molt, però no és un tema jurídic, és un tema de voluntat política". Així, Forcadell ha explicat que normalment, quan hi ha voluntat política, "les lleis s'adapten perquè es pugui dur a terme aquesta voluntat política", mentre que aquí s'ha fet al revés. "Estem contents", ha assegurat, "però malauradament creiem que no farà canviar la postura de l'estat espanyol", ha afegit.

Respecte al debat que es viurà el proper 8 d'abril al Congrés, en què s'ha de decidir si l'executiu espanyol traspassa al Govern les competències per poder tirar endavant la consulta, Forcadell ha apuntat que els diputats catalans "tornaran amb les mans buides". "A nosaltres ens agradaria molt poder fer la consulta dins de la legalitat espanyola", ha expressat, "sabem que és possible, però no hi ha voluntat política per fer-la", ha conclòs.


Via ACN

2 comentaris:

  1. ...no hay voluntad politica y si mucho "hijoputimismo", quieren equiparar a esta organizacion como tienen a ETA, en fin si los "cabrones" tuvieran alas, el cielo español estaria siempre a la sombra de sol...

    ResponElimina
  2. ...¡bueno ya comienza a "parir la burra"!... los distinguidos y dignisimos hijos de......... MANOS LIMPIAS, ya meten su pezuña y la estacan hasta la ingle.... ya comienza a moverse el aparato de los del IMPERIO HACIA DIOS, se quieren cargar a esa asociacion (pacifica 100 x 100) por sedicion (como si aun fuesemos una Republica Bananera) por malversadora de fondos publicos (como si su organizacion -los manos limpias- el capital que manejan no les sale de la administracion)...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta