19 de març de 2014

El RACC suspèn la travessera de l'N-340 a l'Aldea i proposa mesures per integrar l'antiga carretera al poble


L'ALDEA (Baix Ebre).- La travessera de la carretera N-340 a l'Aldea suspèn en mobilitat, seguretat viària i adequació urbana, segons una auditoria del RACC que li atorga una puntuació de 35 sobre 100, la pitjor de les analitzades a tot Catalunya. Les principals problemàtiques són una disposició de passos de vianants insuficient, voreres irregulars, senyalització incompleta, mala cobertura de transport públic, o absència de carrils reservats per fer girs a l'esquerra. La posada en marxa de la variant a finals de l'any passat ha reduït el pas de vehicles pesants per la travessera. El RACC recomana que es realitzi un estudi de mobilitat i que s'introdueixin mesures de pacificació per acabar transformant la via en un carrer urbà.

La segona auditoria sobre la qualitat de les travesseres en vies urbanes impulsada pel RACC a través de la seva Fundació ha tingut com a objecte d'estudi els trams urbans de l'Aldea (Baix Ebre), Vallirana (Baix Llobregat), Bellcaire d'Urgell (Noguera) i Bàscara (Alt Empordà). La valoració mitjana de les quatre travesseres analitzades és de 44 punts sobre un màxim de 100 i, d'aquestes, la de l'Aldea és la que n'ha sortit més malparada, tot i la posada en funcionament de la variant l'octubre de l'any passat. La travessera de l'Aldea ha rebut 35 punts, mentre que Bellcaire n'ha obtingut 37,5, Bàscara 53,5 i Vallirana 48. Un dels aspectes més deficitaris de la travessera de l'Aldea és el factor de la mobilitat, que tan sols ha rebut una puntuació de 25,7.

El responsable de mobilitat de la Fundació RACC, Xavier Abadia, ha explicat aquest dimecres des de Tarragona que la via té una disposició insuficient de passos de vianants -en algun tram no n'hi ha cap en 150 metres-, la vorera té una amplada molt variable i es troba en mal estat en alguns punts, hi ha una mala cobertura del transport públic, mala senyalització i manca de carril bici. La travessera de l'N340 a l'Aldea també suspèn en seguretat viària amb una puntuació de 48 sobre 100. El 16,5% dels vehicles circulen per aquest tram amb un excés de velocitat, s'hi detecta un hàbit d'indisciplina d'estacionament -majoritàriament ocupant la calçada i la vorera- i hi manquen rotondes o elements de "porta d'entrada" que permeten al conductor identificar la transició de carretera a travessera.

El RACC també considera necessari adequar carrils de separació per possibilitat el gir a l'esquerra i evitar possibles col·lisions. L'estudi valora de forma deficitària la integració de la carretera dins de la trama urbana, amb una valoració de 13,3 punts. L'auditoria destaca l'absència de mobiliari i arbrat i un elevat nivell d'impacte acústic, malgrat la reducció del trànsit. En el cas de l'Aldea, la mitjana és d'entre 74 i 78 decibels, amb pics de 130 decibels en algun punt. El RACC apunta que la contaminació acústica és encara millorable, tenint en compte que es tracta de zones amb façana residencial.

L'estudi del RACC apunta que la desviació de gran part del trànsit de pas per fora de la població, especialment de vehicles pesants, ha augmentat la qualitat de vida i la seguretat viària. L'entitat considera que aquest nou escenari pot suposar una oportunitat per adequar la via a característiques més urbanes i adaptar-la a les persones i a l'activitat comercial. A curt i mig termini, es recomana realitzar un estudi de mobilitat que integri la travessera com un carrer més i introduir mesures de pacificació amb senyalització horitzontal com ara passos de vianants, estrènyer carrils amb marques viàries i mitjana, o posar places d'estacionament. Totes elles, segons ha destacat Abadia, mesures de "baix cost" que permeten millorar sensiblement la seguretat i la qualitat de la travessera urbana. A més llarg termini, el RACC proposa transformar definitivament la via en un carrer, ampliar les voreres a una amplada homogènia, donar continuïtat a la xarxa ciclista -ara només hi ha un tram de carril bici en un carrer perpendicular a la travessera-, ubicar rotondes a les entrades i sortides i incorporar mobiliari urbà i arbrat. Per aquest motiu, l'entitat insta l'Ajuntament a sol·licitar aquestes millores al Ministeri de Foment, com a titular de la via.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta