14 de març del 2014

La Diputació de Tarragona rebutja el nou pla hidrològic de l'Ebre, amb el vot en contra del PP


TARRAGONA.- La Diputació de Tarragona ha acordat rebutjar el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre, aprovat per l'executiu espanyol, en considerar que "atempta contra els interessos mediambientals, socials i econòmics de les Terres de l'Ebre". En aquest sentit, l'ens supramunicipal també ha anunciat que s'oposarà al pla políticament i per la via jurídica. Tot plegat ha estat en un ple extraordinari celebrat aquest divendres i en el qual CiU, PSC i ERC s'han mostrat a favor de la declaració institucional. Només el PP hi ha votat de forma contrària, tot adduint que el pla és positiu pel territori i qualificant de "demagògia" demanar més cabal pel riu Ebre.

Dinou vots a favor i només dos en contra. Aquest ha estat el resultat final de la votació, a la Diputació de Tarragona, sobre la declaració institucional de rebuig al Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. Així, s'hi han pronunciat de forma positiva CiU, PSC i ERC, i tan sols el PP en contra.

En la declaració s'argumenta que el document del pla s'ha elaborat "sense atendre els criteris científics i tècnics de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre", i que tampoc s'han contemplat "les al·legacions presentades per la Generalitat de Catalunya i altres administracions i entitats del territori". Així, des de l'ens supramunicipal, han demanat al Govern que mantingui la seva oposició al pla, i han anunciat que s'oposaran al document de l'executiu espanyol políticament i jurídica.

Sebastià Domènech, portaveu del PP a la Diputació de Tarragona, ha justificat el seu vot contrari dient que "el nostre vot és a favor de la proposta del Pla Hidrològic que proposa el govern espanyol", i ha recordat que el pla estableix un cabal mínim d'un 10% més que l'actual. Així mateix, ha qualificat de "demagògia" demanar més cabal pel riu Ebre.

Per la seua banda, vicepresident de representació territorial de la Diputació a les Terres de l'Ebre, Pere Panisello, ha explicat que el pla s'ha fet al revés, ja que "en lloc de començar mirant quines eren les peticions de nous regadius, haurien hagut de mirar quin havia de ser el cabal ecològic mínim per mantenir el Delta". En aquest sentit, Panisello ha assegurat que 100 metres cúbics per segon són "completament insuficients per mantenir el Delta". Finalment, el vicepresident ha apuntat que el pla "no tindrà cap efectivitat", ja que s'hauria d'haver aprovat al 2009 per fer el pla del 2010 al 2015, i si ara es tira endavant s'haurà de revisar l'any que ve. Així, ha assegurat que "es fa per acontentar els interessos d'altres comunitats autònomes" i que no s'ha tingut en compte "quina és la realitat del riu".

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta