18 de març del 2014

La Generalitat esmena les crítiques d'ERC al nou pla director dels masets i cases de camp a l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha volgut sortir aquest dimarts al pas de les crítiques que la setmana passada va fer la federació d'ERC a l'Ebre contra el nou pla director de les construccions agrícoles. Pallarès ha recordat que és "un document de partida" al que es poden fer al·legacions, i que després es debatrà al Parlament per donar-li format normatiu. "Els que ara ho critiquen, quan estaven al Govern no van fer res per solucionar un problema que tenim al territori", ha lamentat. Per la seua banda, el director dels serveis territorials d'Agricultura, Pere Vidal, ha assegurat que la unitat mínima per permetre el maset serà d'una hectàrea, i no de 4,5 hectàrees com van denunciar erròniament els republicans.

"Estem als inicis d'una llei, així que no ens posem nerviosos", ha assegurat el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, contestant les queixes d'ERC sobre el document aprovat inicialment i que, segons van denunciar, no tenia res a veure amb el primer esborrany presentat per la direcció general d'Urbanisme. El delegat ha assegurat que Urbanisme fa unes primeres recomanacions amb aquest document, i que ara es podran presentar al·legacions des dels ajuntaments i particulars. "És un problema que tenim a les Terres de l'Ebre i volem resoldre'l d'una vegada per donar tranquil·litat als ajuntaments ", ha assegurat.

A més, des del Departament d'Agricultura, el seu representant a l'Ebre, Pere Vidal, també ha volgut aclarir algunes qüestions que va denunciar ERC. "No és cert que la unitat mínima de la finca hagi de ser de 4,5 hectàrees. Estem parlant d'una hectàrea com a unitat mínima de conreu", ha assegurat. Així mateix, també ha manifestat que Departament també ha fet arribar la voluntat que no es diferenciï entre hectàrea de regadiu o de secà, ja que un dels objectius d'aquest pla director també ha de ser la recuperació de moltes finques que ara estan abandonades.

Via ACN
Vídeo Canal 21 Ebre
Imatge arxiu Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta