9 de març de 2014

La Generalitat ven el port de la Ràpita en una fira de turisme de creuers de Miami


SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- La Generalitat promocionarà els ports de Palamós, Roses i Sant Carles de Ràpita durant la fira internacional Cruise Shipping Miami, que arrencarà aquest dilluns 10 de març i s'allargarà fins al dia 13 a la ciutat de Miami Beach, Florida (Estats Units). Aquesta fira és la més important de la indústria creuerística i en ella s'hi reuneixen les principals companyies del sector, els grans operadors turístics, i les autoritats portuàries. Des de Ports de la Generalitat esperen promocionar aquests tres ports catalans. En concret, Palamós ha rebut durant aquestes darreres cinc temporades una mitjana de 33.000 creueristes i el de Sant Carles de la Ràpita s'estrena enguany en l'àmbit dels creuers.

El proper 9 de juliol de 2014 arribarà el primer creuer turístic al port de Sant Carles de la Ràpita. El port de la Ràpita rebrà aquest estiu les sis primeres escales de creuer, amb més d'un miler de passatgers. Aquests turistes disposaran de set hores per visitar el municipi i altres punts de les Terres de l'Ebre, amb la qual cosa s'impulsarà el sector turístic i s'ajudarà a dinamitzar econòmicament el territori. El primer vaixell arribarà al port de la Ràpita el proper 9 de juliol i l'últim serà el 13 d'agost. En totes sis escales es tracta de l'Star Flyer, un luxós veler de la companyia Star Clippers, que busca en els seus velers la tradició nàutica per als amants de la mar amb les comoditats dels creuers actuals. Aquest primer vaixell té capacitat per 170 passatgers i 70 tripulants. L'estimació de l'impacte econòmic pel territori del Delta de l'Ebre d'aquest vaixell és d'uns 12.000 euros per escala, que és la despesa prevista dels passatgers en excursions, restauració, compres, transports i prestacions de serveis.

A la fira de Miami, els responsables de Ports de la Generalitat mantindran trobades amb les principals navilieres, agents i operadors. Actualment, la Generalitat disposa de tres ports de gestió directa que reben tràfic de creuers, dos a la Costa Brava i un a les Terres de l'Ebre. En els darrers anys, el port de Palamós s'ha consolidat com el segon port escala de creuers de Catalunya i lidera aquesta activitat a la Costa Brava des de fa més de quinze anys. De fet, el port gironí ha rebut una mitjana de 33.000 passatgers anuals durant les darreres cinc temporades.

Pel que fa al port de Roses, les instal·lacions s'han anat convertint en una de les apostes de futur. D'altra banda, el port de Sant Carles de la Ràpita s'estrena aquest any en el món dels creuers. Està previst que aquest 2014 els tres ports rebin un total de 53 escales de creuer i 42.000 passatgers. La Generalitat també intentarà donar a conèixer més les marques Costa Brava Cruise Ports i Delta Ebre Port que representen els ports i el territori.

Via ACN
Imatge Ports de la Generalitat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta