9 de març del 2014

Corominas (CDC) diu a Gandesa que el govern encara espera un gest de l'Estat per la consulta


GANDESA (Terra Alta).-  Lluís Corominas, vicesecretari general de Coordinació Institucional de Convergència Democràtica de Catalunya, ha dit que cal estar "atent al que passi els propers mesos", i sobretot, "al que farà el Partit Popular, que és qui té la majoria absoluta". En aquest sentit, ha assegurat que estan esperant un gest del govern espanyol per parlar "d'una cosa tan bàsica", ha afirmat, "com és poder votar". Corominas ha fet aquestes declaracions en el marc d'un debat sobre el procés independentista organitzat per Gandesa per la Independència. El convergent també s'ha referit, abans de l'acte, al Pla Hidrològic de l'Ebre, i ha dit que des de la Generalitat es farà tot el possible per aturar-lo.

Corominas ha parlat d'una doble via respecte la consulta sobiranista, la que han tirat endavant els grups parlamentaris a Madrid i la iniciativa legislativa del Parlament. En aquest sentit, ha dit que "nosaltres sempre hem dit de fer-ho dins de la legalitat", i que "estem esperant un gest del govern espanyol", ha afegit. "Tan fàcil com que el president del govern espanyol faci una trucada al president del govern català", ha assegurat, "i li digui: estem d'acord, feu la consulta". Tot plegat, ha dit també, serviria per rebaixar el clima de tensió actual.

El covergent ha fet aquestes declaracions en el marc d'un debat, organitzat dissabte per Gandesa per la Independència, sobre la consulta i el procés d'independència. A l'acte, a més de Corominas, hi han participat representants d'ERC, ICV i la CUP, i Òmnium Cultural, la plataforma Súmate i l'Assemblea Nacional Catalana.

En contra del Pla Hidrològic de l'Ebre

Abans de l'acte, Corominas ha qualificat d'"insòlit" el Pla Hidrològic de l'Ebre, aprovat fa una setmana per l'executiu espanyol. D'aquesta qüestió ha volgut deixar clar que "si algú es pensa que ens enfrontaran entre les comarques de Lleida i l'Ebre, s'equivoca molt". "Hi ha d'haver prou aigua pel regadiu a Catalunya", ha declarat, "però també per l'equilibri al Delta". Així, ha assegurat que treballaran al costat de la gent de l'Ebre, i de tot Catalunya, perquè aquest pla "no tiri endavant".

Via ACN

1 comentari:

  1. ...y los de la Fundacion Francisco Franco le piden al gobierno central el golpe de estado a Catalunya y de paso que se marche de la ONU por masones y judaicos internacionales...¿como quieren que les digan algo?...preparados hemos de estar...¡ah! y las "animaladas" listas para entrar en accion...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta