20 de març del 2014

La junta de personal docent a l'Ebre convoca una setmana de mobilitzacions per l’ensenyament públic


TORTOSA (Baix Ebre).- La junta de personal docent a les Terres de l’Ebre ha convocat una setmana de mobilitzacions en defensa de l’ensenyament públic. Les accions es faran del 24 i el 29 de març, per rebutjar la llei Wert però també la Llei d’Educació de Catalunya i les retallades que aplica el Departament d’Ensenyament. El representant del sindicat USOC a la junta de personal docent, Andreu Granollers, ha explicat aquest dijous a Canal 21 Ebre que les protestes començaran el proper dilluns amb una enganxada de cartells reivindicatius als centres educatius, que seguiran el 25 de març amb concentracions a les mateixes escoles i instituts, i el 26 de març amb la celebració de claustres de groc, amb els mestres i professors lluint les samarretes amb el lema ‘SOS Ensenyament Públic de Qualitat’.

Granollers ha recordat que el conflicte per la falta d’inversió en ensenyament va més enllà d’un problema salarial dels professionals, ja que afecta el conjunt de la ciutadania. De fet, el representant sindical ha destacat la implicació de les associacions de mares i pares de les Terres de l’Ebre a través de la plataforma Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE).

La setmana de lluita per l’ensenyament públic seguirà el dijous, 27 de març, amb l’enviament d’una carta amb les famílies, en què la junta de personal docent de les Terres de l’Ebre els informarà de les conseqüències directes de les retallades al territori. Per exemple, la massificació a les aules o que hi ha professors que van a treballar tot i estar malalts, per no perdre la meitat del sou els tres primers dies de la baixa, o el 75% del salari durant els 21 primers dies. A més, Ensenyament no cobreix les substitucions fins després de 15 dies. Finalment, el 28 de març, a partir de les set del vespre, hi ha convocada una concentració a la plaça del mercat de Tortosa, que servirà de prèvia a la manifestació de l’endemà a Barcelona.

Tot i així, abans també s’ha convocat una altra protesta. El col·lectiu Som Escola, que a més dels sindicats també agrupa Òmnium Cultura, Amics i Amigues de la Unesco o el Moviment de Renovació Pedagògica, ha convocat per aquest dijous al vespre una concentració davant dels jutjats de Tortosa. El motiu és protestar contra la llei Wert i també contra les sentències judicials que obliguen a fer el 25% de les classes en castellà si alguna família ho demana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta