28 de març del 2014

La moció popular contra la reforma de l'avortament arribarà al ple de Tortosa amb 289 avals


TORTOSA (Baix Ebre).- El Col·lectiu de Dones de les Terres de l’Ebre i la CUP de Tortosa ha presentat al registre de l’Ajuntament de Tortosa una moció popular contra la reforma de llei de l’avortament que pretén imposar el govern de l’Estat Espanyol. La moció arriba amb l'aval de 289 signatures de ciutadanes i ciutadans de Tortosa, i pretén que el ple ordinari que se celebrarà el proper 7 d'abril manifeste al Consell de Ministres i al Congrés dels Diputats el seu rebuig a la reforma de la llei actual de l'avortament. El Col·lectiu de Dones i la CUP de Tortosa van presentar les signatures al registre de l'Ajuntament aquest dijous al matí. Una moció com aquesta ja s'ha aprovat a l'Ajuntament del Pinell de Brai, a la Terra Alta.

De la mateixa manera, la moció també insta el Parlament de Catalunya perquè accelere els treballs per aprovar una llei pròpia de drets i salut sexual i reproductiva. Alhora, la moció també pretén aconseguir el compromís de l’Ajuntament de Tortosa de treballar de manera transversal una educació afectiva i sexual oberta i sense prejudicis, amb campanyes escolars, el Centre Jove de Salut i l’Oficina Jove del Baix Ebre.

Una de les portaveus del Col·lectiu de dones de les Terres de l’Ebre i de la CUP, Núria Rodríguez, també ha demanat a la ciutadania que estiga en contra de la reforma de l’actual llei d’avortament que vagin com a públic al ple en el que es debatrà aquesta moció. Segons Rodríguez, d'aquesta manera podran manifestar també el "malestar ciutadà per aquesta reforma de llei que deixa a les dones sense capacitat per triar de manera lliure i desitjada la seua maternitat".

Imatge Col·lectiu de Dones de les Terres de l'Ebre

7 comentaris:

  1. ...si señores de la cavernicola derecha, toda mujer tiene que tener la libertad de si quiere que su barriga se deforme o no..., y no por real mandato de que no se haya espatarrado a un hombre, que se aguante, si bien eso no quiere decir que voluntariado le de apoyo sicologico y animo para aguantar el tipo los nueve meses siguientes, pues aquella criaturita si nace, puede llegar a ser en un futuro, un vagabundo o un gran cientifico que descubra antidotos de ahora enfermedades mortales...

    ResponElimina
  2. Albertito,

    Si vols que alguns temes seriosos siguin tractats com es mereixen, si us plau, no facis comentaris del teu estil ... Sobren ....

    ResponElimina
  3. ...asi hay que decir "si, hay que proteger a los no nacidos", hacer un aborto es hacer un asesinato, toda mujer que aborta merece pena de carcel, sanitario que proceda a ayudar a que se produzca un aborto, anulado de por vida de sus funciones en el campo sanitario, ir mucho a misa y rezar para que la familia no se disgreguen, y cuando nuestros hijos le digan padre al sacerdote estar muy enchidos de orgullo paterno, y hacer la vista gorda cuando los hijos del sacerdote le digan tio... pero la realidad es bien distinta, estamos al siglo 21 y la mentalidad del colectivo humano es otra... pero si haceis como los avestruces que cuando ven el peligro, que se esconden la cabeza para no ver... pues vosotros mismos... yo si una mujer quiere que su cintura no se le deforme, no sere quien la apedree o lapide... otra cosa creo que tu nombre no va en corcondancia con tu mentalidad habrias de decirte Armado Seriedad...

    ResponElimina
  4. Com és que no apuntes bé al test ??? ...

    Quasi totes les vegades hi apuntes fora ...

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Aquest "tema" és molt espinós, la societat és molt complexa i el dolent és que uns pocs (catòlics per ser precisos) volen imposar les seves creences a la resta de la societat que no combrega amb les seves formes de viure.

    ResponElimina
  7. Quan escrius en català és una altra cosa ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta