18 de març de 2014

La PDE fa una crida a 'omplir el Delta' el 30 de març contra el pla hidrològic de l'EbreTORTOSA (Baix Ebre).- La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha presentat aquest dimarts la manifestació que recorrerà els carrers de Sant Jaume d'Enveja i Deltebre diumenge 30 de març contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. Els antitransvasaments tenen a punt la batalla jurídica contra el Pla, amb un contenciós al Tribunal Suprem i una queixa a la Comissió Europea, però han assegurat que cal una contundent mobilització social per donar-li sentit. "Si no omplim el Delta, no tindrà sentit el què fem als despatxos", ha assegurat el portaveu de la PDE, Joan Antoni Panisello.

Sota el lema "L'Ebre sense cabal és la mort del Delta", la PDE ha fet una crida a la mobilització social per aturar el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre que fixa un cabal mínim pel tram final del riu de 3.300 hectòmetres cúbics anuals. La Plataforma ha assegurat que el 30 de març s'inicia l'activació del front social contra aquest Pla, i que és vital per tenir èxit en la batalla jurídica que s'emprendrà paral·lelament.

El portaveu de la PDE, Joan Antoni Panisello, ha assegurat que el Pla condiciona mediambientalment i socioeconòmicament el territori, i ha assegurat que la manifestació del 30 de març serà una mostra més del "positivisme" del moviment ebrenc. "Està clar que no és una esquema semblant al del 2001, però tindrem suports externs en la mobilització, també de l'Aragó", ha assegurat el també portaveu, Manolo Tomàs.

En aquest sentit, la Plataforma ha agraït la mobilització institucional que estan duent a terme ajuntaments, consells comarcals, i la Diputació de Tarragona, així com el Govern contra el Pla Hidrològic de l'Ebre, i han destacat que és la primera manifestació en la que tenen el suport de tots els partits polítics, excepte el PP.

La manifestació sortirà a dos quarts de dotze del matí de les escoles de Sant Jaume d'Enveja, enfilarà el carrer Major, i passarà pel pont del 'Passador' que uneix el cor del Delta. Un cop a Deltebre, recorrerà el carrer Girona, Robert Graupera, i Generalitat, fins a acabar just davant de l'Ajuntament de Deltebre on es llegirà el manifest i hi haurà actuacions musicals. La PDE ha deixat clar que les primeres pancartes seran de gent de la Plataforma amb les samarretes blaves i que la resta d'entitats i partits polítics que vulguin portar pancartes estaran repartides al llarg de tota la manifestació.

La PDE ha activat de nou el merchandising encarregant noves samarretes blaves amb el nus que es poden adquirir a l'agrobotiga de l'embarcador d'Amposta, al mercat de Tortosa, o a la web Productes de la Terra.

Via ACN (Anna Mayor)
Vídeo Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta