10 de març del 2014

La població immigrada de Tortosa continua baixant i se situa en un 19,4% del padró


TORTOSA (Baix Ebre).- La població immigrada a Tortosa s'ha reduït en un 6% en els darrers cinc anys, segons dades facilitades aquest dilluns per l'Ajuntament. Amb aquesta xifra, el percentatge d'immigració ha passat del 25,4% al 19,4% actual. Els col·lectius amb una major presència al municipi continuen sent els ciutadans originaris del Marroc, un 33,82% de la tota la població estrangera, seguits dels de Romania, un 16,1%, i Pakistan, un 11,7%. Malgrat això, precisament aquestes tres nacionalitats són les que més han davallat des de l'any 2009. El col·lectiu pakistanès ho ha fet en un 39%, el romanès en un 29%, i el marroquí en un 20%.

Segons les dades del darrer any sobre el comportament de la població immigrant, s'observa una estabilització dels ciutadans romanesos, mentre que els pakistanesos, amb una davallada del 15%, i els marroquins, amb un 10% menys, es redueixen. Aquestes xifres sobre l'evolució de la població immigrant en els darrers anys s'han donat a conèixer durant la presentació de la memòria de l'àrea de Serveis a les Persones corresponent a l'exercici 2013.

L'equip bàsic d'atenció social municipal va iniciar durant l'any passat 691 nous expedients i van atendre 2.924 persones. Actualment, hi ha 1.860 expedients actius. En l'àmbit de la dependència s'han tramitat 75 nous Plans Individuals d'Atenció (PIA), mentre que el servei d'atenció domiciliària (SAD) a persones amb dependència ha tingut 98 usuaris, amb més de 18.000 hores de treball. Pel que fa al servei d'atenció domiciliària social ha comptat amb 36 usuaris i el servei de teleassistència amb 46. El transport adaptat per a gent gran ha tingut 36 usuaris, i el transport de persones amb discapacitat 31.

D'altra banda, durant el 2013, 145 dones han estat ateses al Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), mentre que pel servei d'acollida i atenció d'urgència han passat sis dones i deu infants. El Menjador social 'Mossèn Sol' va servir 5.843 àpats durant tot l'any 2013, mentre que la Casa d'acollida ha registrat 946 estades d'una nit. Amb Càritas i Creu Roja s'han derivat 200 famílies dins del programa d'ajuts d'alimentació. A més, s'han servit 949 dinars en el marc del programa 'Compartim taula', adreçat a la gent gran al menjador de la Residència Sant Miquel Arcàngel. També durant l'any passat, el Centre Obert Sant Francesc, dedicat a l'atenció d'infants i adolescents, ha tingut 60 usuaris, mentre que el Punt de Trobada, l'espai de relació entre els infants i les seves famílies, ha atès 42 casos.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha precisat que tots els serveis que presta aquesta àrea no podran tenir continuïtat si s'aplica la nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat Local del govern de l'Estat, que l'Ajuntament de Tortosa ja ha acordat recórrer al Tribunal Constitucional per invasió de l'autonomia local.

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta