21 de març del 2014

La URV enllesteix la feina i la Generalitat ja pot presentar el Pla Estratègic de les Terres de l’Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- La URV ja ha entregat a la Generalitat, un cop enllestit, el Pla Estratègic Empresarial i per l’Ocupació de les Terres de l’Ebre, que el govern català va decidir tirar endavant fa més de dos anys. Així ho ha avançat aquest divendres el director de la càtedra d’Economia Local i Regional de la URV, Juan Antonio Duro, durant una entrevista a Canal 21 Ebre. Segons Duro, la universitat ja ha acabat la seua feina i ara és la Generalitat qui haurà de fer la presentació oficial del pla estratègic, en un acte previst per a les properes setmanes. Un pla que també hauria de proposar una sèrie de mesures concretes per ajudar a recuperar l’economia de les Terres de l’Ebre, com ara polítiques de creació d’ocupació o de construcció d’obres públiques, a més d’infraestructures per incentivar l’economia, amb una possible discriminació positiva cap al territori.

El pla estratègic, per tant, veurà la llum més d’un any després que es creés el grup de treball polític, i després d’haver incorporat les aportacions dels tres grups de treball i d’una enquesta ciutadana. Segons Duro, un cop presentat el document, també caldrà convocar el plenari del pla estratègic.

Precisament, el responsable de la càtedra d’Economia Local i Regional ha afirmat que la recuperació de l’economia a les Terres de l’Ebre ha de passar per l’aprofitament dels recursos naturals, turístics i d’ubicació geogràfica que té el territori, sense oblidar els projectes estratègics que poden arribar.

En la mateixa entrevista, Duro ha valorat que és comprensible que la Generalitat haja decidit transformar el polígon industrial de les Camposines en una gran explotació agrícola, per aprofitar uns terrenys que no han pogut atraure cap empresa. Segons el director de la càtedra d’Economia Local i Regional, durant els anys de bonança econòmica no va haver-hi una bona planificació a l’hora de crear polígons industrials. Duro ha afirmat que potser és millor dedicar els esforços a desenvolupar altres espais empresarials del territori més ben comunicats i millor posicionats geogràficament.

A banda, Duro ha repassat les conclusions del darrer informe de conjuntura econòmica de les Terres de l’Ebre, amb què la URV ha constatat una moderació en la pèrdua de llocs de treball. De fet, el catedràtic d’Economia ha comparat les dades de l’informe amb la baixada de l’atur al territori, i ha pronosticat que l’Ebre podria tancar el 2014 amb creació neta de llocs de treball. Duro també ha analitzat les bones dades de municipis com ara Ulldecona i Alcanar, enfront dels mals resultats de poblacions com Tortosa, Deltebre i la Sénia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta