18 de març del 2014

L'alcalde de Flix i quatre regidors abandonen el PSC i passen a integrar el grup de no adscrits


FLIX (Ribera d'Ebre).- Els regidors del PSC que formen el govern municipal de Flix, amb l'alcalde Marc Mur al capdavant, formalitzaran al ple d'aquest dijous al vespre la dissolució del grup municipal socialista, després de fer efectiva la seua marxa del partit. Mur i els quatre regidors continuaran al consistori com a no adscrits. La decisió culmina un procés que ha anat madurant els últims mesos, després que Mur renunciés com a secretari de l'executiva nacional i a la resta de càrrecs orgànics al partit, arran les represàlies de la direcció contra els diputats crítics favorables a la consulta. A la marxa de l'alcalde i els quatre regidors se suma la de la "pràctica totalitat" dels 34 militants de la població.

Els cinc integrants del grup municipal del PSC, entre els quals l'alcalde, van lliurar aquest dilluns, de forma individual, un escrit al registre d'entrada de l'Ajuntament comunicant que abandonen el grup i passen a convertir-se en regidors no adscrits. "El PSC d'avui no és el PSC que nosaltres ens vam comprometre a representar al municipi. Ara el PSC està donant l'esquena a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya que creuen en el dret a decidir i volen exercir el dret a votar", consta al document.

"És el final lògic al procés dels últims mesos", ratifica l'alcalde. Assegura Mur que ja "no té sentit" continuar en un partit, les directrius del qual perceben com a allunyades respecte la seva gestió municipal. "Les decisions que prenem a l'Ajuntament de Flix cada cop estaven més separades de la direcció del PSC. Fem un exercici de coherència i passem a ser regidors no adscrits per seguir treballant amb la mateixa il·lusió per Flix, que per això ens van escollir", ha declarat.

La falta de resposta dels dirigents nacionals a la profunda crisi interna creada pels representants crítics ha acabat precipitant aquest desenllaç, que podria acabar esborrant literalment el PSC del mapa polític del municipi. "No han fet cap pas i, si l'han fet, no ha estat en el sentit que esperàvem", ha apuntat. Segons Mur, l'actual és el moment adequat per donar el pas sense demorar-lo més i evitar que coincideixi amb la campanya electoral per a les eleccions al Parlament Europeu. "Seguirem sent socialistes, no necessitem carnet del PSC. Defensarem les nostres posicions progressistes i catalanistes fora del PSC. I no passa res en absolut", addueix.

De moment, Mur i els quatre regidors continuaran com a no adscrits sent el principal grup de govern al consistori, del qual també en formen part, sota una fórmula de concentració, els tres regidors d'ERC i els tres de CiU. Tot i això, l'alcalde no descarta que, durant els pròxims mesos, els fins ara militants i quadres locals socialistes s'acabin integrant dins d'un possible nou moviment polític que aglutini els dirigents crítics castigats per la direcció pel seu suport al dret a decidir. Diversos grups municipals ebrencs, de fet, podrien acabar seguint el camí de Flix, després que s'hagin fet públiques ja notòries dimissions de càrrecs locals. "Em consta que algun Ajuntament s'ho planteja", diu Mur.

Alguns d'aquests alcaldes crítics, representants del moviment Avancem i algun dels diputats sancionats per la direcció han anunciat que assistiran al ple d'aquest dijous. Mur, a més, ja ha avançat que assistirà el pròxim dia 21 a l'acte previst a les Cotxeres de Sants de Barcelona on els socialistes descontents podrien començar a canalitzar el seu futur polític de forma més palpable, especialment, atesa la proximitat de les pròximes eleccions municipals, d'aquí poc més d'un any. Uns "moviments" que, ha avançat, es concretaran en l'àmbit català i territorial amb membres del PSC, exmilitants i persones de fora del partit. "Seguirem fent política", ha certificat l'alcalde de Flix.

La decisió del grup municipal serà comunicada oficialment a la direcció nacional del PSC el pròxim divendres, un cop s'hagi celebrat el ple. Considera Mur que, després de l'actuació dels responsables màxims del partit, no se senten obligats a anunciar-ho formalment. "La cortesia té un límit", diu, tot recordant que tant ell com el primer secretari local del partit van comunicar la seva decisió d'abandonar els càrrecs orgànics sense obtenir cap resposta de Barcelona.

Via ACN (Jordi Marsal)
Imatge arxiu Ajuntament de Flix

3 comentaris:

  1. Bona tarda Sr. Mur,

    Aprofito l'avinentesa per a desitjar-li sort a vosté i els seus companys/es de grup en la nova etapa que enceten fora del paraigua PSC, també m'agradaria aprofitar aquesta oportunitat per comentar-li i alertar-lo sobre els individus que frequënten tots els caps de setmana el camp de futbol de la seva població i que intenten acobardir als aficionats foranis mostrant actituds feixistes i salvatges.

    Suposo que vosté com alcalde ho desconeixerà, en tot cas, suposo que si li ha arribat algun comentari no li ha donat ni credibilitat ni mportancia als fets que se li han explicat, és més, suposo que vosté ara està preocupat per altres coses i dona prioritat a altres assumptes que no passen pel benestar físic i mental del jovent de Flix. Ho sento en l'ànima però li he de dir que té un greu problema al municipi, i encara lamentar més, el fet de que no hi hagi un govern municipal preocupat en la implementació de polítiques actives per a joves, la Ribera en general i Flix en particular comença a ser un mal lloc per a viure i prosperar sent jove, i sembla que vostés no en tenen ni idea.

    Fa un parell de setmanes un partit de juvenils a les 12 del migdia va fer que portés al meu fill a jugar a Flix, es veu que la calor del migdia i les hores de dèficit del son que portaven una trentena de ni-nis a les grades els produia transtorns de conducta evidents. A l'acta figuren dos expulsions i nou targetes grogues dels locals, l'entrenador local estava a la grada complint sanció i penitencia perquè el seu color trencat de pell feia suposar que tampoc havia dormit la nit anterior. L'espectacle va ser dantesc, com pot pensar lo més important va ser poder sortir tots bé d'aquell camp, per sort les coses no van anar a més. A la fi del partit, tot i haver guanyat els ni-nis encara esperaven a l'àrbitre per a pegar-li, els insults, les amenaces, les induccions a les agressions, tot plegat un deespropòsit. En fer arribar la queixa a la federació, es veu que no és la primera vegada i que, els espectacles es repeteixen tots els caps de setmana.

    Sap greu pensar que aquesta joventut és el futur de la Ribera i del municipi, és una llàstima pensar que el govern local s'embolica en l'estelada i no prioritza les polítiques d'ocupació i de formació, amb taxes d'atur superiors al 20%en totes les franjes d'edat i encara més en aquelles que fan referència al gènere femení i joves. I sap encara més greu perquè algun d'aquells joves el coneixo, i ell a mi per la meva tasca professional, en ser preguntat a instàncies meves em contestà que feia més d'un any que ja no treballava i que la situació personal s'agreujava per moments. Això sí, encara hi ha forces per passar la nit a Fraga, consumint i sense dormir, i a l'endemà montar-la al camp de futbol. Quina llàstima...

    No tinc gens clar que una Catalunya independent serà el marc idoni per curar aquesta xacra, ara bé, tinc clar que els esforços s'han de donar des de la instància més propera, l'Ajuntament que vosté presideix Sr. Mur. Tampoc tinc massa clar que el fet de portar l'estelada a la samarreta sigui el salvaconducte per a comportar-se com a brètols al camp i fora d'ell. En fi, Sr. Mur vosté té un problema i el desconeix, o pitjor encara, el coneix i no fa res. parli amb el regidor/a d'esports, amb el de joventut, amb el de cultura i el de treball i posi fil a l'agulla, no sigui cosa que les bretolades es girin contra vosté en menys temps del que s'imagina.

    Una abraçada.



    ResponElimina
  2. Uff! Com està el pati!

    ResponElimina
  3. Bona tarda Snejder (normalment no responc anònims),
    Prenc nota com a regidor d'esports de Flix de la seua crítica. Totalment lamentable l'actuació d'aquests nois que no són més que enemics del poble si les coses han anat com vostè diu. Malauradament, tenia informació difusa d'un partit contra el Remolins, que suposo que és al que es deu referir.
    Quan va passar una cosa similar al futbol sala, vam actuar en conseqüència sancionant 3 persones. Li garanteixo que almenys el seu escrit servirà per controlar més aquests indesitjables i evitar en la mesura del possible aquestes situacions en el futur, tot i que no és fàcil. Gràcies de veritat per denunciar-ho encara que sigui a un portal d'internet i no on toca: que és al propi Ajuntament.
    Deixi'm afegir que no li veig cap lligam amb la ideologia a la que vostè fa referència. Si vostè és unionista i vol seguir formant part d'aquest estat, busqui una altra manera de desfogar-se (que n'hi ha moltes) i deixi'ns en pau amb els nostres ideals. Jo sóc independentista des dels 14 anys. No m'embolico amb l'estelada: he lluitat de sempre per ser català i no dependre d'Espanya i és de lloar que la Joventut Esportiva Flix, que és un històric, hagi fet el pas, -gens fàcil-, de lluir l'estelada a la seua samarreta. I dic gens fàcil, perquè des de que ho va fer, moltíssims intolerants com vostè aprofiten la mínima per embolicar i barrejar les coses: Què tindrà a veure que tinguem uns brètols a la grada a que l'alcalde estigui a favor de poder votar en una consulta ? Crec que si té ganes de fer política, li aconsello que millor que criticar pels foros, es posi a una llista electoral espanyolista i es presenti a les eleccions per millorar el seu poble, com he fet jo. I ja veu que amb coses com l'actitud en l'esport no me'n surto, almenys en el futbol, però com li he dit, faré tot allò que estigui en les meues mans.
    Gràcies per la informació. Visca Flix i visca Catalunya lliure !
    Raül Sabaté i Cervelló
    Regidor d'esports i medi ambient.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta