18 de març del 2014

Les JERC organitzen una diada a Tortosa contra el nou pla hidrològic de l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- Les Joventuts d’Esquerra a les Terres de l’Ebre han organitzat per aquest dissabte una sèrie d’actes a Tortosa, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua i per rebutjar el nou pla hidrològic de la conca de l’Ebre. De fet, el consell nacional de les JERC es reuniran el proper 22 de març a Tortosa, i tot seguir es farà un dinar popular, una xerrada sobre el pla hidrològic amb gent d’Esquerra i de la mateixa Plataforma en Defensa de l’Ebre, i un petit concert de Pepet i Marieta, just al costat del mercat municipal i amb el propi riu com a escenari. Així ho ha explicat aquest dimarts el portaveu de les JERC a les Terres de l’Ebre, Àlex de la Guia, que també ha detallat que els actes es clouran amb una cadena humana entre el pont de l’Estat i l’antic pont del tren. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, De la Guia ha afirmat que el nou pla hidrològic és un altre atac de l’Estat espanyol contra les Terres de l’Ebre i també contra Catalunya.

D’altra banda, De la Guia ha justificat que les JERC es manifestessin a la seu del PP de Tortosa l’endemà mateix de l’aprovació del pla de conca per part del Consell de Ministres. En aquest sentit, el portaveu ebrenc de les JERC ha recordat que el PP sempre ha defensat els transvasaments, i que ara proposa fer bancs d’aigua que obren la porta a les transferències a d’altres conques. De la mateixa manera, De la Guia ha fet una crida a la unitat dels catalans per aturar el nou pla hidrològic.

De la Guia ha confirmat, per tant, el suport de les JERC a la convocatòria que ha fet la PDE per manifestar-se el proper 30 de març a Deltebre i Sant Jaume d’Enveja. Igualment, el portaveu de les JERC a les Terres de l’Ebre també ha remarcat que la branca juvenil dels republicans també donaran suport a l’acte de protesta que han convocat la plataforma Trens Dignes i Jóvens de les Terres de l’Ebre per al mateix 30 de març. De fet, el consell nacional de les JERC aprovarà aquest dissabte una resolució en què reclamaran la integració tarifària per a les Terres de l’Ebre.

1 comentari:

  1. Tenim memòria històrica i el 2008 no s'oblida així com així. I del Segarra-Garrigues ni piu...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta