2 d’abril del 2014

Campanya mediàtica per reclamar aigua de l'Ebre per a Castelló, davant de la situació de 'sequera'



CASTELLÓ.- Només tres dies després de la manifestació del Delta contra el nou pla hidrològic de la conca de l'Ebre, la premsa de Castelló torna a reclamar el transvasament. El diari Mediterráneo dedica dues planes a parlar de la situació de presequera que viuen en aquesta província de la Comunitat Valenciana, amb un titular que ja ho diu tot: "La sequía se agrava en Castellón sin el trasvase ni las dos desaladoras". Segons aquest rotatiu, els experts auguren una primavera seca a les comarques de Castelló, i la falta de precipitacions situa la província veïna en "el pitjor hivern" en els darrers 150 anys. La informació de portada també hi afegeix que en tres mesos s'han registrat només 51 litres per metre quadrat, que és la meitat del que hauria de ploure.

A més, el passat 30 de març, el mateix dia de la manifestació de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, el diari Mediterráneo titulava en portada que els embassaments de Castelló només garantien els regadius per a mig any. I només tres dies abans, el 27 de març, el titular a cinc columnes de la portada de Mediterráneo era el següent: "Castellón entra ya en situación de prealerta por la continua sequía". Els subtítolts assenyalaven que els pous d'emergència esdevindrien de necessitat si persistia la falta d'aigua.

2 comentaris:

  1. La Generalitat te la paella pel mànec amb el Xerta-Sénia

    ResponElimina
  2. ...tienen la mayoria de canalizaciones estropeadas, y ni se preocupan por arreglarlas, la Generalitad Valenciana se halla en quiebra tecnica y quieren el travasamiento del Ebro, porque asi les saldra gratis, que las tierras del Ebro se van a tomar por el saco, no les preocupa, ellos quieren choricear agua dulce, primero un poco y gradualmente aumentarlo, quieren hacer toda la region del levante un huerto y venderlo a Europa...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta