23 d’abril del 2014

El bon temps anima la diada de Sant Jordi a les Terres de l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- El bon temps ha ajudat a animar aquest dimecres els carrers de les Terres de l'Ebre amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi. A Tortosa, l'activitat s'ha concentrat al carrer Sant Blai i a la plaça de l'Àngel, i també, per segon any consecutiu, al carrer de la Rosa, per iniciativa dels comerciants del nucli antic. Així, a partir de mig matí, la gent ha començat a omplir el centre de la ciutat. Parades de llibres i roses s'han barrejat amb les d'entitats socials, però també dels principals partits polítics.

A Amposta la celebració s'ha concentrat a la plaça del Mercat, on s'han pogut veure activitats lúdico-culturals a càrrec dels centres educatius d'Amposta. També al recinte del Castell, on hi havia parades de venda de llibres i roses. També la plaça Carles III de Sant Carles de la Ràpita, com ja és tradicional, s'ha omplert de tot tipus de parades i els escolars han sortit dels centres per passejar pels carrers i gaudir de la Diada.

La mateixa fotografia s'ha repetit a Móra d'Ebre. En aquest municipi de la Ribera d'Ebre les parades s'han instal·lat durant tot el dia a la plaça de Dalt, i a la tarda s'han entregat els guardons dels diferents certamens culturals convocats amb motiu de la Setmana Cultural. A Móra la Nova s'ha celebrat la 7a Fira de Sant Jordi amb la col·laboració dels comerços del municipi. També a Tivissa, des de primera hora del matí, es podien adquirir roses a les parades dels carrers de la població.

A primera hora de la tarda, les primeres xifres de vendes, pel que fa autors locals, situaven en primer lloc "El jardí de les delícies", de Gerard Vergés; seguit de la "La nostra vida vertical" de Yannick Garcia, "Castor: la bombolla sísmica", del periodista Jordi Marsal; "Cap llàgrima sobre la tomba", de Sílvia Mayans; o "Els Ports", de Vicent Pellicer. En l'àmbit nacional destaquen "La gran desmemoria", de Pilar Urbano; "L'analfabeta que va salvar un país" de Jonas Jonasson , i "Desig de xocolata", de Care Santos. Així ho han explicat Clara Salvador de la llibreria Gavina d'Amposta i Rosa Cubeles de la lliberia La 2 de Viladrich, de Tortosa.

D'altra banda, la revista gratuïta Cop d'Ull també ha aprofitat la diada de Sant Jordi per presentar en societat la seua nova imatge. I és que aquest proper mes de maig estrenarà nou format i continguts. Així, a més de les principals novetats editorials, la gent que ha acudit a una quinzena de llibreries de les Terres de l'Ebre, el Baix Maestrat i el Matarranya ha trobat uns expositors que reproduïen una portada gegant del nou Cop d'Ull. Uns expositors que han servit perquè tothom es pugués fer unes fotografies que permetran participar en un concurs i guanyar un premi de 500 euros.

El Campus Terres de l'Ebre de la URV també s'ha afegit als actes enguany amb lectura de textos i interpretacions musicals, mentre que el Departament de Cultura de les Terres de l'Ebre ha organitzat l'espectacle 'Inscripcions Obscenes' a la sala d'exposicions del Palau Oliver de Boteller de Tortosa.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta