23 d’abril del 2014

Lluís Soler: 'Els informes del COPATE són favorables a la legalitat'


TORTOSA (Baix Ebre).- El Consell Comarcal del Baix Ebre va aprovar inicialment, dijous passat, els estatuts i la constitució del nou Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) amb els informes favorables de secretaria i intervenció de l'ens. Així ho ha assegurat el president del Consell Comarcal, Lluís Soler, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), després que ERC hagi presentat aquest dimecres una instància requerint l'expedient de la tramitació del nou ens. "Des del dia abans del ple tenen a disposició l'expedient, però si el demanen ara els hi facilitarem sense cap problema. Que es quedin tranquils, que els informes són favorables a la legalitat", ha assegurat Soler.

El president del Consell Comarcal ha negat també que hagi hagut precipitació a l'hora d'aprovar els estatuts del COPATE, recordant que es va iniciar la negociació el juliol passat. "Fa dos anys que ja parlem de la gestió integrada dels residus, des de l'estiu passat que negociem estatuts, i ja vam demanar l'informe previ al Departament de Governació de la Generalitat per poder adaptar els estatuts a la nova Llei", ha assegurat Soler.

A més, segons el president del Consell del Baix Ebre, s'ha intentat comptar amb els republicans en totes les fases de la negociació, acceptant moltes de les consideracions que s'han fet. "No poden tenir cap queixa, almenys des del Baix Ebre", ha afegit. En aquest sentit, Soler ha volgut tancar la polèmica política oferint, un cop més, a ERC que s'integri a l'acord pel COPATE. "Hem de pensar en el territori per sobre de la batalla política, i m'encantaria que ERC s'acabés sumant a aquest acord. Farem el que sigui, però els demanem que agafin una visió única i exclusiva d'aquest tema i no barregin altres temàtiques en la negociació", ha reclamat Soler.

Soler ha reconegut que el Consell Comarcal del Montsià no disposava dels informes preceptius i necessaris de secretaria i intervenció i no va poder fer una aprovació inicial com la del Baix Ebre, però ha recordat la importància de tirar endavant un Consorci que ha de substituir cinc consorcis ja existents, i ha d'evitar crear-ne un altre que gestioni la Reserva de la Biosfera. El president del Baix Ebre ha assegurat que l'estalvi econòmic serà superior als 1,3 milions d'euros.

Tot i negar els arguments de precipitació denunciats per ERC, el president del Baix Ebre ha recordat la importància de tirar endavant el nou ens al més aviat possible perquè s'ha de gestionar la Reserva de la Biosfera. "Ja anem tard amb això i per posar-ho en marxa cal tenir un marc jurídic adient que pugui tirar endavant un reglament de marca i preus públics", ha reconegut Soler.

A més de la Reserva de la Biosfera, la constitució del COPATE també permetrà que el Govern pugui fer el conveni plurianual anunciat per la Generalitat per finançar els tractaments de la mosca negra i també del mosquit, conjuntament. Aquest fet permetrà estalviar la dotació d'uns 270.000 euros anuals que els Consells Comarcals aporten a la lluita contra el mosquit, i reduir la que fan els ajuntaments.

Així mateix, la posada en funcionament del COPATE també ha de permetre estalviar més en la gestió dels residus donant seguretat a la integració del servei entre el Baix Ebre i el Montsià, blindant la planta de transferència de l'Aldea amb l'abocador del Mas de Barberans.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta