18 d’abril del 2011

Antoni Espanya i Rafael Vidal recullen els Micro Obert i Micro Tancat 2010


L'exdirector dels serveis territorials del DAR a les Terres de l'Ebre, Antoni Espanya, i l'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal, han rebut aquest dissabte al matí els premis Micro Obert i Micro Tancat, respectivament. L'ampostí ja havia estat a punt de guanyar el premi en les últimes edicions del Micro Obert. En canvi, en el cas del Micro Tancat, l'alcalde d'Ascó ha trencat una dinàmica que durava dos anys, pel fet que els guardonats no passaven a recollir el premi de càstig. “Em dec principalment a la meva gent, el meu poble i la meva comarca”, va dir l’alcalde quan va explicar breument la seua actitud envers el mitjans de comunicació, fent esment alhora de la tonalitat blavosa del Micro Tancat –que no negra-, i que Vidal va associar a un color no pas negatiu.

La demarcació ebrenca del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha estrenat enguany un nou disseny dels guardons, creats pel ceramista Joan Panisello. L'artista va explicar per què va triar la carxofa, un producte propi de les Terres de l'Ebre, com a símbol dels premis, ja que sovint als micròfons també se'ls coneix com a 'carxofes'. Així, els colors lluminosos i clars feien joc amb el llum roig del micro obert, mentre que els colors grisos acompanyen els botons sense llum dels micròfons tancats. D'altra banda, en l'acte també es va homenatjar la ràdio pública i privada, amb l'entrega de dues plaques més als periodistes Joan Esteller (de 71 anys i nascut a Alcanar, per la seua trajectòria com a corresponsal de Catalunya Ràdio a Alemanya) i Mònica Cid (de Riba-roja d'Ebre, actual directora de les emissores de la Cadena SER a Reus, Tarragona i Móra d'Ebre).

Imatge: CPC Terres de l'Ebre

5 comentaris:

  1. Trobo,amic Joan, que ambdues carxofes haurien de ser diferents. I potser la carxofa de l'impresentable Vidal, hauria d'estar pansida o amb tints negres.
    Que no és el mateix un paio que dona la cara a un que dona el cul, parlant en plata.
    Tant de bo el col·legi em faci cas, val Empar? Ànims a tots els periodistes!

    ResponElimina
  2. Fora l'industria nuclear del territori!
    A fer la mà aprofitats!

    ResponElimina
  3. Va de critica.
    Deixe-me ser una mica punyent. La foto pel que veig es del mateix col·legi. El que no entenc és què té d'informativa una foto dels "premiats" amb l'autor material de l'obra que s'entrega ( la carxofa ). Trobaria més lògica la imatge d'Espanya i Vidal sols o amb algú del col·legi.

    ResponElimina
  4. Encara que de forma quasi imperceptible, entre les dues carxofes i havia un petit detall que les diferenciava. Si us en doneu compte,a sobre de la carxofa hi ha un petit botó. A la carxofa d'Espanya és roig (micro obert), mentre que a la de Rafel Vidal és blau (per no posar-lo negre) Com sabeu jo també sóc antinuclear i vaig anar a Ascó a manifestar-me en contra del MTC. Ara bé, tothom va valorar "l'esportivitat" de Rafel Vidal que, ha estat el primer dels "guardonats" amb el micro tancat que l'ha anat a recollir. I això que no sabia que era un ceràmica de l'amic Panisello. Ja veureu com a partir d'ara l'aniran tots a recollir.

    ResponElimina
  5. Jo a aquesta esportivitat li dic morro, o cara dura. Qüestions de diccionaris.
    I no entenc que als dos premis la carxofa sigue igual una ha d'estar xafada o ser natural i podrida.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta