23 d’abril del 2014

Esquerra requereix al consell del Baix Ebre l'expedient del nou Consorci de Polítiques Ambientals


TORTOSA (Baix Ebre).- ERC vol que el nou Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) tiri endavant amb totes les garanties jurídiques. És per això que aquest dimecres ha presentat una instància al Consell Comarcal del Baix Ebre requerint l'expedient d'aquest nou ens aprovat dijous en sessió plenària. Els republicans tenen dubtes que l'informe estigui complet, ja que el Consell Comarcal del Montsià només va poder aprovar una declaració d'intencions després de conèixer un informe de la secretaria i intervenció on alertava del procediment administratiu plantejat. ERC ha denunciat "precipitació" per part de CiU, PSC i PP, que han avalat l'acord, sense amagar la importància del projecte del COPATE.

"ERC està, ha estat, i estarà a favor del COPATE", ha volgut clarificar el portaveu d'ERC al Consell Comarcal del Baix Ebre i alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, després del vot en contra que els republicans van emetre dijous passat en la votació dels estatuts del consorci a l'ens comarcal. Andreu ha assegurat que ERC buscarà la "seguretat jurídica" al procediment administratiu que consideren que no ha estat el correcte i que, per aquest motiu, aquest dimecres han reclamat l'expedient del Consorci. "Continuarem oferint diàleg però volem que la criatura neixi bé", ha afegit.

Amb aquesta petició, ERC vol conèixer si el Consell Comarcal del Baix Ebre compta amb els informes de secretaria i intervenció de l'ens preceptius per validar els estatuts del nou ens. "Se li hauria de preguntar a Lluís Soler, president del Consell, com ha pogut arribar a un acord a l'òrgan que presideix sense els informes que correspon ", ha etzibat el portaveu d'ERC al Consell Comarcal del Montsià i regidor ampostí, Jesús Auré. El republicà ha recordat que al Montsià un dictamen de la interventora i secretaria va fer que el Consell Comarcal només pogués aprovar una declaració d'intencions, ja que per tirar endavant la constitució del COPATE cal un pronunciament de la intervenció.

Tant Andreu com Auré han qüestionat la "precipitació" amb la qual s'ha volgut portar la constitució del COPATE en seu plenària. "Algú sabrà els motius d'aquest excés de pressa", ha manifestat Andreu, afegint que s'ha tingut interès d'excloure els republicans del procés de negociació.

Tot i manifestar-se en contra d'alguns dels termes dels estatuts del nou Consorci, com la representativitat dels ajuntaments, ERC també ha volgut deixat clar que si s'ajusta a la legalitat i es respecta la idea embrionària pel qual es creava el COPATE "no posarem pals a les rodes, al contrari". "No estem en contra del COPATE, seguim defensant que és el projecte de més envergadura que es farà al territori aquest mandat, però la precipitació dels equips de govern dels Consells Comarcals del Baix Ebre i el Montsià fan que reclamem prudència", ha manifestat Auré.

Els republicans han reclamat als governs dels Consells Comarcals, liderats per CiU, que s'elaborin tots els informes tècnics necessaris, que es milloren els estatuts i que llavors se sotmeti a aprovació el COPATE. "Tot i estar en desacord en alguns termes, segurament, així, arribarem a acords", ha afegit Auré.

En aquest sentit, el portaveu d'ERC al Consell Comarcal del Montsià també ha recordat que per tirar endavant el COPATE, que ha d'integrar els cinc consorcis preexistents, cal que aquests ens manifestin la seua voluntat de dissoldre's. "De poc servirà el que ara fem si no tenim garantida la dissolució dels altres cinc consorcis, alguns dels quals, requereixen que la decisió es prengui per unanimitat", ha afegit.

Via ACN
Vídeo Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta