23 d’abril del 2014

Bel negocia amb Adif obres a l’estació de Tortosa i el primer pas per alliberar els antics terrenys de Renfe



TORTOSA (Baix Ebre).- L’alcalde de Tortosa ha afirmat aquest dimecres que ja està negociant amb Adif la reforma de l’estació de trens, en el marc de les obres que s’han de fer en el corredor del Mediterrani. De fet, Ferran Bel ha matisat que no seran les obres per valor de tres milions d’euros que s’havien previst en el conveni entre l’Ajuntament i Adif, ja que encara estan renegociant els termes econòmics d’aquell acord signat per l’anterior alcalde, el socialista Joan Sabaté. Però Bel ha afirmat que el principal objectiu, si ara no es pot fer la reforma integral de l’estació, és remodelar les andanes per millorar-ne l’accessibilitat. També traslladar una caseta d’enclavament: una actuació que serà el primer pas per alliberar i disposar dels antics terrenys de Renfe al centre de Tortosa.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Ferran Bel ha remarcat que en els propers mesos la Generalitat podrà anunciar més millores als serveis ferroviaris entre Tortosa i Barcelona. L’objectiu és aconseguir combois molt més ràpids, que puguen unir la capital del Baix Ebre amb Barcelona en poc més d’una hora i mitja. Perquè això siga possible, cal enllestir abans les obres de la doble via entre Tarragona i l’Hospitalet de l’Infant, previstes per al 2015. Així, Bel ha afirmat que entén les mobilitzacions de la plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre. Però ha demanat paciència als usuaris dels ferrocarrils i també ha lamentat la “contaminació política” que ha afectat aquest moviment social.

D’altra banda, l’alcalde també ha avançat que l’Ajuntament està a punt d’emprendre la restauració de l’antiga màquina del Carrilet, de la mà d’alguna entitat vinculada al territori. Així, “en pocs dies” podran concretar aquest vell compromís electoral de CiU. Caldrà traslladar la locomotora des de la seua ubicació al parc municipal Teodor González, fins a uns tallers on es farà la restauració. Després, la màquina del Carrilet tornarà al seu emplaçament, encara que hi ha una alternativa que passa per instal·lar-la al costat de l’antiga estació, al barri del Temple.

Finalment, Bel ha explicat que estan estudiant un nou aprofitament per a l’antiga estació del Carrilet, un edifici que ara no té cap ús. L’alcalde ha apuntat que podrien ser serveis del mateix ajuntament o de qualsevol altra administració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta