22 d’abril del 2014

Gerard Vergés i Marta Rojals, principals novetats del Sant Jordi ebrenc


TORTOSA (Baix Ebre).- L’escriptor Jesús Tibau ha volgut repassar aquest dimarts les principals novetats editorials de les Terres de l’Ebre, amb motiu de la diada de Sant Jordi. El conductor del programa literari de Canal 21 Ebre i coordinador del Club de Lectura de Tortosa ho ha fet durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna. En primer lloc, Tibau ha destacat la publicació d’un nou poemari del tortosí Gerard Vergés, titulat ‘El Jardí de les Delícies’. De fet, l’escriptor ha remarcat que es tracta d’una novetat “en majúscules”, fins i tot per al conjunt de la literatura catalana, ja que Vergés va publicant la seua obra amb compta-gotes.

En l’apartat de narrativa breu, Tibau ha destacat obres com ara ‘La nostra vida vertical’, de l’ampostí Yannick Garcia, darrer premi Documenta 2013, i també l’últim llibre de relats eròtics de Josep Igual, ‘Amors gairebé eterns’. Quant a novel·la, el presentador de Tens Un Racó Dalt del Món ha detallat la reedició revisada de ‘Les passions de la menestrala’, de la xertolina Francesca Aliern. Però, sobretot, la segona novel·la de la riberenca Marta Rojals, que després de l’èxit de ‘Primavera, estiu, etzètera...’, ara ha tret al carrer ‘L’altra’.

A més a més, Tibau també ha volgut recomanar ‘Cròniques d’una mar desapareguda’, la novel·la del rapitenc Miquel Reverté que va guanyar el dissetè Premi Nostromo. En literatura infantil i juvenil, l’expert en literatura ebrenca ha destacat ‘La Llúcia i el tresor del gambutzí’, de Maira Lampugnani; l’últim llibre de les aventures de Miquelet Setencàrrecs, de l’ampostí Jesús Serrano, titulat ‘Teresina no sap cantar’; i també la darrera novel·la de la tortosina Cinta Arasa, ‘Vaig fer la maleta un dia de juny’. Finalment, a part de fer un repàs exhaustiu a les novetats de Sant Jordi 2014 a les Terres de l’Ebre, Tibau també ha fet la seua travessa sobre quins podrien ser els llibres més venuts al territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta