1 d’abril del 2014

El PP porta al Parlament el debat sobre les ramaderies de bous d'Alfara de Carles


TORTOSA (Baix Ebre).- El Partit Popular ha demanat al Parlament que autoritze compatibilitzar les tasques ramaderes de la criança del bou brau de les Terres de l’Ebre amb la possibilitat que els turistes puguen gaudir d’aquestes activitats ramaderes i tradicionals arrelades al territori. També que aquestes activitats, per tant, no siguen sancionades. Segons ha explicat el diputat del PP per Tarragona, Rafael Luna, “aquestes activitats són sempre dins de les propietats dels ramaders i compten amb el vist-i-plau del Departament d’Agricultura de la Generalitat, ja que no es produeix cap infracció de la Llei de protecció d’animals”.

“Gran part de les ramaderies de les nostres comarques es concentren a les Terres de l’Ebre amb aquesta activitat centenària, on la marcada a foc dels bous, la ‘tienta’ i el sanejament són feines diàries i habituals per tal d’obtenir l’autèntica criança del bou brau”, ha explicat, assegurant que “per tal de subsistir, aquestes ramaderies han obert les portes al turisme de qualitat que visita la zona per tal de combatre i pal·liar la greu crisi econòmica actual i que afecta greument el sector ramader”. Segons Luna, “permetre aquesta activitat pot suposar per aquestes propietats, i per totes les Terres de l’Ebre, uns ingressos molt importants, un nou impuls econòmic per un sector castigat per la crisi, i obrir un nou sector turístic en aquesta zona de la província de Tarragona que beneficiaria tot el territori”.

Imatge Arxiu ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta