30 d’abril del 2014

L’Escola d’Hosteleria de les Terres de l’Ebre aspira a créixer més, amb cursos superiors de restauració i pastisseria



TORTOSA (Baix Ebre).- L’Escola d’Hosteleria de les Terres de l’Ebre, ubicada a l’institut Joaquim Bau de Tortosa, té actualment uns 90 alumnes comptant tota la família de gastronomia. En aquest centre, que va obrir les portes l’any 2005, es pot cursar un cicle formatiu de grau mitjà de Cuina i Gastronomia, a més d’un altre de Serveis i Restauració, que tenen la durada de dos cursos escolars. En aquests dos cicles, els alumnes també aprenen anglès i francès, i fan pràctiques en el mateix restaurant pedagògic del centre, que obre el menjador a tot el públic en general tots els dimecres i divendres al migdia. A més, l’Escola d’Hosteleria de les Terres de l’Ebre també imparteix un curs de transició al treball. En aquest sentit, el cap del departament de Cuina, Juanjo Roda, ha explicat aquest dimecres que l’escola encara podria créixer més, si finalment s’aconsegueixen els cicles superiors de restauració i de pastisseria.

En la mateixa entrevista a Canal 21 Ebre, el cap del departament de Cuina de l’institut Joaquim Bau de Tortosa ha detallat que la crisi econòmica i l’atur ha fet créixer el nombre alumnes de l’escola d’hosteleria, que busquen reciclar-se, seguir formant-se o buscar una nova oportunitat en el mercat laboral. De fet, ara tenen alumnes des dels 16 als 55 anys. Així, Roda ha afegit que els alumnes del centre tenen moltes sortides professionals, tant dins com fora del territori.

Finalment, el cap del departament de Cuina ha destacat que, més enllà de les millores en les instal·lacions que podrien fer-se per potenciar l’escola d’hosteleria, el més important per al centre és que tenen una matrícula garantida. L’institut Joaquim Bau ha previst una jornada de portes obertes per donar a conèixer les instal·lacions i el seu projecte educatiu, tant del batxillerat com el cicles formatius de cuina i sala. La jornada tindrà lloc el proper 5 de maig a partir de les 17.30 hores, i a més d’una visita al centre també inclourà una xerrada a les famílies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta