19 de maig del 2014

Alcanar avisa que la incertesa pel projecte Castor està afectant algunes inversions turístiques al territori



ALCANAR (Montsià).- El regidor d’Urbanisme d’Alcanar, Manel Martí, ha recordat aquest dilluns que fa anys que aquest consistori del Montsià reclama al govern de l’Estat més transparència i més informació al voltant del projecte Castor. Segons Martí, els darrers informes que han sortit a la llum constaten que el Castor no es pot tornar posar en funcionament, ja que han confirmat la relació directa entre la injecció de gas i els més de 500 terratrèmols que es van registrar durant la tardor l’any passat. De la mateixa manera, el regidor d’Alcanar ha tornat a reclamar el tancament i el desmantellament del projecte Castor, sense que el conjunt de la ciutadania acabe pagant el rescat de la inversió.

En una entrevista a Canal 21 Ebre, Martí ha afirmat que les terres del Sénia no es poden esperar dos anys més a saber què passa amb el projecte Castor. El regidor d’Urbanisme ha insistit que els informes tècnics que ara s’han conegut són prou clars sobre com la injecció del gas matalàs va provocar l’onada de sismes a la zona del Castor. Així, Martí ha acusat el Ministeri d’Indústria de voler “marejar la perdiu”, tenint en compte que serà molt incòmode per al govern espanyol haver de prendre una decisió sobre el tancament del projecte. Però segons ha advertit el regidor d’Urbanisme, hi ha inversions turístiques i d’altres actuacions a la zona que estan “en suspens” per la “incertesa” que provoca la situació del Castor.

Martí ha assenyalat que l’Ajuntament d’Alcanar ha demanat una reunió amb el ministre d’Indústria, José Manuel Soria, amb qui tant el consistori com la plataforma del Sénia van poder parlar ara fa un any. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme ha recordat que el govern de l’Estat no ha complert cap dels compromisos adquirits en aquella reunió, com la de convocar trobades amb tècnics per analitzar el projecte Castor. En qualsevol cas, Martí ha afirmat que volen parlar amb el ministre perquè els diguen què pensar fer amb la planta marina d’Escal UGS i perquè se’ls lliure tota la informació sobre el tema.

D’altra banda, després de l’absència dels ajuntaments de Vinaròs i Peníscola en la darrera trobada d’ajuntaments afectats pel projecte Castor, Martí ha reiterat la importància de mantenir la unitat d’acció per, entre d’altres coses, exigir la màxima transparència sobre el projecte. Segons ha dit, aquesta és la millor manera de defensar els interessos de la ciutadania i el turisme de tot el territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta