19 de maig del 2014

Tortosa recupera el premi de pintura Francesc Gimeno per fomentar la creació i recerca artística


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa, a través del Museu de Tortosa, reprèn enguany i amb caràcter bianual el premi de pintura Francesc Gimeno, hereu de la Medalla Gimeno que va iniciar el seu recorregut l'any 1949. Els objectius del certamen són fomentar la creació i la recerca artística en el camp de la pintura, fer visible i apropar al públic la producció actual, així com reforçar els vincles del Museu amb la contemporaneïtat. La convocatòria s'obre el 2 de juny i el premi està dotat amb 5.000 euros i la producció d'una exposició monogràfica de l'artista guanyador. La recuperació del premi Gimeno estava inclòs en el Pla d'Actuació Municipal 2011-2015, i la voluntat del govern municipal és consolidar-lo.

Obert a la pluralitat de tècniques i suports en què es formula la pintura contemporània, el Premi de Pintura Francesc Gimeno és una aposta per la revalorització d'aquest llenguatge artístic. Formen part del jurat Teresa Blanch, historiadora de l'art, crítica i comissària; Joaquim Chancho, artista; Carles Guerra, artista i crític d'art; i Assumpta Rosés, crític d'art i docent. Les bases del premi de pintura Gimeno poden consultar-se a la pàgina web www.museudetortosa.cat.

Entre els dies 2 i 30 de juny estarà obert el termini per presentar sol·licituds de participació en el concurs. Durant el mes de juliol, el jurat es reunirà per decidir els artistes seleccionats. En els mesos de novembre i desembre, les obres escollides s'exposaran a la Sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa. En l'acte inaugural d'aquesta exposició s'anunciarà l'artista guanyador.

La Medalla Gimeno va néixer l'any 1949 juntament amb la Casanova d'aquarel·la, Marquès de dibuix i Querol d'escultura, de la mà de l'Ajuntament de Tortosa en col·laboració amb el desaparegut Cercle Artístic. Aquests premis donaven a conèixer l'obra de les noves generacions d'artistes i ampliaven el fons d'art del Museu en integrar-hi les peces guanyadores dels diferents certàmens. Francesc Gimeno donarà nom al premi de pintura, que des de la seva creació al 1949 perdurarà en el temps de manera discontínua en diferents períodes, de 1949 a 1954, de 1965 a 1967 i la darrera etapa de 1982 a 1989. Alguns dels guanyadors d'aquest premi han estat Ferran Arasa, Francesc Todó, Carles Mensa, Equipo Crónica o Pere Falcó.


Via ACN
Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta