5 de maig del 2014

De Pedro (CHE) sosté que no seria 'raonable' suspendre el pla hidrològic de l'Ebre


ALFARRÀS (Segrià).- El president de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), Xavier de Pedro, ha dit que amb el consens de vuit comunitats autònomes i també la majoria de comunitats de regants de l'Ebre, no seria ''raonable'' suspendre el Pla Hidrològic de l'Ebre, tal com va demanar dissabte la Generalitat a través d'un requeriment al Consell de Ministres. De Pedro ha recordat que la demanda de cabal ecològic de 7.000 hectàrees anuals pel Delta que fa el Govern ''impediria el desenvolupament dels regadius'' a la conca i per tant també a Catalunya. Així mateix, també ha remarcat que el Pla ja està en vigor i que la CHE vol comptabilitzar regadiu i desenvolupament ecològic.

De Pedro ha fet aquestes declaracions en una visita a la comunitat de regants del canal Algerri-Balaguer, a la Noguera. Ho ha dit després que dissabte, la Generalitat, mitjançant un escrit signat pel conseller de Territori i Sostenibilitat presentés un requeriment al Consell de Ministres perquè es deixés sense efecte el reial decret que ha fet possible l'aprovació de Pla Hidrològic de l'Ebre. Es tractava del primer acte d'impugnació que porta a terme el Govern amb l'objectiu que es tinguin en compte les al·legacions presentades encaminades a garantir un cabal ecològic adequat per al Delta.

 Per la seua banda, la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), també anunciava el mateix dissabte la presentació d'un contenciós administratiu al Tribunal Suprem contra el Pla Hidrològic. Les peticions se centren en una dotació mínima per al Delta de 7.000 hectòmetres anuals, mentre que el Pla només en preveu 3.300.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta