6 de maig del 2014

El govern desencalla la posada en funcionament de les depuradores de Sant Jaume d'Enveja i Horta de Sant Joan


SANT JAUME D'ENVEJA (Montsià).- El Govern ha aprovat aquest dimarts la subscripció del conveni entre la Generalitat de Catalunya i l'Estat espanyol, destinat a posar en marxa diverses depuradores a la conca catalana de l'Ebre, que han estat construïdes per la societat estatal Acuamed. Concretament, aquest acord farà possible activar les plantes de sanejament d'Ulldemolins (Priorat), Térmens-Menàrguens (Noguera), Sant Jaume d'Enveja (Montsià), Horta de Sant Joan (Terra Alta) i Alcoletge (Segrià), així com també els col·lectors en alta d'Alguaire (Segrià) i del Pi (Bellver de Cerdanya). La proposta de conveni dóna compliment a diverses resolucions aprovades pel Parlament de Catalunya.

L'acord serà efectiu des de la data de la seva signatura i mantindrà la seua vigència durant un període mínim de 10 anys, renovable per un període de 10 anys més o fins al traspàs de la titularitat de les obres a la Generalitat de Catalunya. A tal finalitat, ambdues parts es comprometen a promoure el corresponent traspàs a través de la Comissió Mixta de Transferències de l'Administració de l'Estat-Generalitat de Catalunya.

El Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes (PSARU) inclou les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l'estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines. Avui per avui, les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95,5% de la població catalana.

Via ACN
Imatge Govern de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta