6 de maig del 2014

El PSC exigeix la convocatòria urgent de les comissions mixtes entre l'Ajuntament de Tortosa i les EMD



TORTOSA (Baix Ebre).- El PSC ha tornat a reclamar aquest dimarts al matí la publicació de la liquidació de les transferències de l'Ajuntament de Tortosa a les entitats municipals descentralitzades (EMD) de Jesús, Bítem i Campredó. També que es reconega el deute resultant en no haver fet efectiu els mínims garantits per a cada EMD, i que es convoquen de forma urgent les comissions mixtes entre l’Ajuntament i les EMD, per analitzar la situació creada per l’incompliment del conveni i per estudiar el pagament plurianual del deute reconegut.


El PSC ha volgut insistir-hi després que el ple de dilluns al vespre rebutgés, amb els vots de CiU, una moció dels socialistes en aquest mateix sentit. A més de dos dels regidors de l’Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, Dolors Bel i Antoni Sabaté, que també es representant socialista a l’EMD de Jesús, i Dolors Bel; han comparegut també els representants a Campredó, Manuel Álvarez i Pepe Castillo, i les representants a Bítem, Teresa Castellà i Eva Ortega. “És lamentable i escandalós que tot i que el govern reconeix l’incompliment, voti en contra d’una moció que li demana que faci allò que està signat”, ha explicat el regidor i candidat a l’alcaldia de Tortosa, Enric Roig.

Segons el PSC, des de l’any 2009 l’Ajuntament de Tortosa incompleix de forma sistemàtica les seues obligacions signades en els convenis quant a transferències de capital per a inversions. A Jesús, el mínim que es va garantir és de 300.000 euros anuals, i a Bítem i Campredó, de 70.000 euros anuals. “El maltractament als nostres pobles és flagrant; no se’ls dóna recursos per garantir el benestar dels seus veïns i veïnes”, ha denunciat Roig.

En aquest sentit, la portaveu socialista a Bítem, Teresa Castellà, ha posat com a exemple l’actuació de millora de sis carrers al poble finançada per la Diputació, la Generalitat i l’Ajuntament. “Com que no tenim ni un sol euro per inversions, per poder fer la nostra aportació ho hem de transferir de despesa corrent i això comportarà que es deixin desateses obligacions com poden ser pagar la llum o actuacions de manteniment ordinàries”.

Roig també ha volgut posar en evidència ’alcalde, Ferran Bel, qqui va assegurar que tenia resolt l’encaix de les EMD amb Tortosa. Així, el regidor del PSC ha recordat que els acords signats fixaven les relacions financeres i regulaven les participacions de les EMD en els ingressos de Tortosa, i que es concretaven amb dues transferències, una corrent i una altra de capital. Els imports a abonar sortien fruit de l’aplicació d’una fórmula polinòmica. “Avui, les declaracions de l’alcalde, com en molts altres temes, s’han esfumat, perquè cap d’aquestes quantitats s’han ingressat mai”. Roig, a més, ha recordat que també el president de l’EMD de Jesús, Pere Panisello, va afirmar l’any 2009 que s’havien acabat els “enfrontaments polítics” amb l’Ajuntament de Tortosa. “Es devia referir a que s’havien acabat mentre governessin els seus”, li ha retret Roig, que ha tornat a insistir en el fet que “sense garantir els ingressos és impossible garantir la independència institucional”.

Imatge PSC Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta