7 de maig del 2014

Franquet proposa un cabal ambiental de 210 metres cúbics per segon per al tram final de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El president del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre, Josep Maria Franquet, ha proposat aquest dimecres un altre cabal mediambiental per al tram final del riu, que ha xifrat en uns 210 metres cúbics per segon. Franquet, que és enginyer i expert en temes hidràulics, ha detallat que aquest és el cabal que necessitarien les Terres de l’Ebre per garantir els usos actuals i els nous regadius de la zona, amb un total d’entre 6.000 o 8.000 hectòmetres cúbics anuals. Per tant, una xifra molt superior als menys de 100 metres cúbics per segon que proposa el nou pla hidrològic de la conca de l’Ebre, i només sensiblement inferior al règim hídric que va aprovar la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre. De fet, Franquet ha remarcat que aquest cabal ambiental seria aproximadament el 80 o 90% del règim hídric que va acordar la comissió, en funció dels anys secs o humits.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Franquet ha recordat que el Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre està acabant de consensuar una resolució contra el nou pla hidrològic de la conca de l’Ebre. En aquest sentit, Franquet ha afirmat que existeix el perill que el nou pla desemboqui en nous projectes de transvasament, possiblement a través dels futurs bancs d’aigua. De la mateixa manera, ha lamentat que tant des de Catalunya com des d’Espanya es continuïn demanant transvasaments, en una clara referència al projecte per portar aigua del riu francès Roine. Segons Franquet, el sentiment transvasista no ha mort.

Finalment, Franquet ha afegit que el Consell Econòmic i Social també haurà de pronunciar-se sobre el projecte BCN World. Segons ha dit, hi ha un cert consens per donar suport a aquesta iniciativa. Però Franquet ha destacat que les Terres de l’Ebre han de saber aprofitar el projecte, que ha qualificat com una “oportunitat de fer les coses bé”.

1 comentari:

  1. Res de nou sota el Sol. Una opinió més d'un agrònom i propietari regant que vetlla pels seus interesos. Cap informe científic, basat en dades ecològiques.
    Tant li costava recolzar els cabals que defensen el COSEC i la Generalitat?
    Si, ja se que te la seva manera de defensar el riu, però, .... ja sabem.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta