7 de maig del 2014

Polèmica a Alcanar per l'obertura del nou centre cívic, que ha trigat set anys i ha costat dos milions



ALCANAR (Montsià).- L'Ajuntament d'Alcanar (Montsià) vol que el Departament de Benestar Social i Família prioritzi l'ús per a la gent gran del nou casal cívic que ha obert portes aquest dimecres. Molest pel que considera una "campanya d'intoxicació" per part de CiU amb l'objectiu de capitalitzar la seva posada en marxa, l'alcalde, Alfons Montserrat (ERC), ha recordat que l'equipament, que es gesta des del 2007 i ha costat 2 milions d'euros, va ser paralitzat pel Govern, convertint-lo després en un centre per a totes les entitats del poble. Tot i compartir la idea, ha avisat dels problemes que pot generar el fet que la cessió dels terrenys prevegi la reversió al consistori si no es compleix la finalitat original.

Considera, així, que el canvi de parer de Benestar Social i Família l'any passat, després que l'equipament es tramités originalment com un casal d'avis, inclosa la llicència d'activitat, pot arrossegar el consistori i la mateixa Generalitat a un "embolic" legal. "No podíem cedir els terrenys per fer una cosa diferent. Hi ha una clàusula de reversió que no volem que s'executi. Però fem-ho bé", ha apuntat l'alcalde. "Ja sabem el que és ser denunciats per militants de CiU", ha justificat, tot recordant la investigació oberta pel jutjat d'Amposta per suposades irregularitats urbanístiques i adjudicacions de serveis. "Em poden tornar a denunciar", ha afegit l'alcalde.

El govern municipal republicà assegura que ha acceptat de bon grat el nou plantejament de la Generalitat de construir un casal cívic -"és bo per a tothom" i "els recursos públics s'han d'optimitzar"-, amb voluntat de prestar servei a totes les entitats del poble i esdevenir un punt de trobada intercomunitari a més d'intergeneracional. "Però ha de prevaldre la gent gran en cas de coincidències o incompatibilitats", ha adduït el mateix alcalde, qui ha reclamat també a Benestar i Família que mantingui el nom proposat de Trinitari Bel, el regidor que el va iniciar.

Montserrat ha lamentat, però, que al llarg d'aquests últims temps el grup municipal de CiU, amb la mateixa Generalitat al costat, "deixant-se emportar per la dinàmica política local que confon institució i partit", hagi desplegat una campanya "d'intoxicació" i difusió de "falsedats" per atribuir tots els problemes per obrir l'equipament al mateix Ajuntament i intentar, ara, "apropiar-se" políticament de la seva obertura. "No han fet res per resoldre els problemes plantejats, ans al contrari, han obstaculitzat la resolució dels mateixos", sosté en una declaració institucional feta pública per l'equip de govern. En aquest sentit, ha recordat que després d'executar-se el gruix de les obres, el Govern va paralitzar les actuacions el 2011.

Per la seua banda, el portaveu municipal de CiU, Ivan Romeu, ha retret a l'equip de govern que era la seua responsabilitat comunicar amb anterioritat a la Generalitat si existia un problema legal amb la cessió dels terrenys, en el moment que es va plantejar l'ampliació dels usos. "S'ha intentat posar la gent gran en contra de la Generalitat i del que hauríem d'estar molt contents: és l'únic centre que en els últims cinc anys s'ha obert a Catalunya", ha apuntat Romeu, tot defensant que el centre doni cabuda a les diferents entitats i que, tot i no poder ser denominat oficialment, la Generalitat reconegui la figura del seu impulsor, Trinitari Bel.

Via ACN
Imatge Ajuntament d'Alcanar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta