5 de juny del 2014

Compromís del Parlament per activar les obres ja acabades del pla integral del Delta


BARCELONA.- La Comissió de Territori i Sosteniblitat del Parlament ha aprovat aquest dimecres, a proposta d’Esquerra, que es posin en funcionament les obres ja acabades del pla integral de protecció del Delta (PIPDE). El diputat republicà per les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, va ser l’encarregat de defensar l proposta de resolució, que va advertir que si no s’actua immediatament es podrien tornar a repetir episodis de gran mortaldat de marisc a les badies. En concret, el que demanaven els republicans és l’assumpció de la gestió de les actuacions del programa AGUA al tram final de l’Ebre, amb unes obres que fa més de dos anys que ja estan acabades que sumen 150 milions d’euros. És el cas de la xarxa d’indicadors ambientals del Delta o bé l’estructura de filtres verds i xarxa de canalització, que ha de permetre aportar aigua dolça a les badies per evitar els processos que poden provocar la mortaldat del marisc.

El diputat republicà ha explicat que aquestes inversions van nàixer del PIPDE, l’any 2005, arran de l’acord dels governs de l’Estat i de la Generalitat, una vegada derogat el transvasament que preveia la Llei del Pla Hidrològic del 2001. Això es va fer en el marc de la Disposició addicional desena d’aquesta Llei i també dins de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre. Però la majoria d’aquestes actuacions i infraestructures no han estat recepcionades per cap administració, tot i fa que gairebé totes estan acabades, i continuen en mans de la societat estatal Acuamed. En aquest sentit, la diputada socialista per l’Ebre, Núria Ventura, ha lamentat la falta de diàleg entre el govern català, de CiU i el govern de l’Estat, del PP.

La primera part de la proposta, sobre l’assumpció de la gestió de les obres per part de la Generalitat, s’ha aprovat amb el suport de els grups parlamentaris, excepte del PP. El segon punt de la proposta, que s’ha aprovat per unanimitat, demanava “convocar de manera immediata la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre per informar de la situació actual de totes les obres executades del Programa AGUA al tram final del riu Ebre i al Delta”, i explicar com es farà la gestió d’aquestes infraestructures.

Imatge Canal Parlament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta