2 de juny del 2014

ERC demana ajornar el ple de Tortosa i consensuar una declaració institucional sobre la República Catalana



TORTOSA (Baix Ebre).- El president d'ERC a Tortosa, Marc Puigdomènech, i el portaveu d'Esquerra a l'Ajuntament, Josep Felip Monclús, han emès un comunicat conjunt aquest dilluns al migdia, en què demanen ajornar una hora la celebració del ple ordinari corresponent al mes de juny, convocat per a les 19.30 hores. El motiu és la concentració que s'ha convocat des d'ERC davant de tots els ajuntaments del país, per tal de "reivindicar la proclamació de la República Catalana". "Davant la importància dels esdeveniments, des d’ERC-Tortosa sol·licitem a l’Alcalde de la ciutat i la Junta de Portaveus que s’endarrereixi fins a les 20:30h el plenari previst per aquest vespre, de manera que tothom qui vulgui pugui assistir-hi, inclosos els representants institucionals de la ciutat. Així mateix, instem la resta de grups municipals a consensuar una declaració de suport a la República Catalana en el marc del dret a decidir, reivindicant el dret dels ciutadans a decidir lliurement i democràtica el futur de Catalunya", conclou el comunicat.

Aquest dilluns al migdia, el rei Joan Carles I ha argumentat a través d'una declaració institucional que ha abdicat a favor del príncep Felip per donar pas a primera línia a "una generació més jove" que pugui fer front a les reformes que "la conjuntura demana" i als "desafiaments de l'endemà". El monarca de 76 anys ha explicat que va prendre la decisió el passat gener, pel seu aniversari. Però no ha volgut anunciar la seua abdicació fins que s'ha recuperat del seu estat de salut i ha pogut reincorporar-se a l'agenda oficial. Sobre el príncep Felip, ha destacat que encarna "l'estabilitat" i té la "maduresa necessària per assumir en plenes garanties" el regnat i obrir una "nova etapa d'esperança".

6 comentaris:

  1. Com deia abans, si tinguessen la mateixa pressa que tenen en montar manifestacions i declaracions institucionals per a la República que en treballar pel municipi, potser ens anirien millor les coses. I això ho demana un partit complice de les retallades i les politiques neoliberals del PP i CiU. Total, per a que volen la República o Monarquia en un país que no senten com a seu...que demanin per la Republica catalana ho trobo just, però no haviem quedat que per ERC, Espanya és un altre país. Be que cobren dels presupuestos generales de Madrid el Sr Bosch i la resta de parlamentaris d'ERC que van a Madrid.

    ResponElimina
  2. No tinc per costum respondre anònims, però ja que es parla de "treballar pel municipi", aquí deixo com a exemple la moció que ERC presenta avui al ple per a la millora de la seguretat del pont de l'Estat. És només una petita mostra de la feina que està fent el grup municipal. Salut.

    http://lamarfanta.blogspot.com.es/2014/05/erc-de-tortosa-presenta-una-mocio-per.html

    El text íntegre de la moció:
    http://locals.esquerra.cat/documents//mocio-erc-tortosa-pont-estat.pdf

    ResponElimina
  3. Bé, primer de tot, gracies Sr Puigdomenech per contestar la meva opinió. No cal que es senti obligat a contestar anònims, crec tinc dret a utilitzar un seudònim perquè como no sóc una personalitat pública ni parlo en nom de cap col.lectiu ni polític ni social com ho fa vostè (entenc que el seu càrrec l'obliga) la meva identitat no és de la incumbència de ningú (sempre que no incorri en un fet delictiu) si jo no ho desitjo. El que critico no es que ERC no faci res pel municipi (aplaudeixo la mocio que tan gentilment ha posat en coneixement meu) sino que com a tònica general en molts partits (i no sols el seu) sembla que es donin més pressa per certs assumptes més generals que potser serien competència dels seus companys de Madrid i Barcelona que per assumptes propiament municipals. Gracies per la seva resposta.

    ResponElimina
  4. Jo demanaria que escollim un nou marqués de Tortosa, ja que des de que es va adjudicar el títol el comte de Barcelona i es van acabar ajuntant amb la reina de Castella, no podem dir que ens hagi anat gaire bé. No deixem que el borbó faci el que els seus avantpassats i ens deixe empantanats!
    Pel marquesat lliure de Tortosa! Posem a un Fonollosa com cal i que respecti la burgesia local, l'església i els procuradors populars, que de tot hi ha d'haver a la Junta Local.
    Ah! i traiem lo de "fidelíssima" a l'escut de la ciutat.
    Quina animalada em queda per dir.....????
    Bé, si voleu i no li ha d'agafar un atac de feridura a ningú, podem fer un emirat i portar-nos a un búlgar que l'encapçali, no seria la primera vegada!

    ResponElimina
  5. Pos he pensat el mateix que saberut, pel que fa a la pressa d'esquerra . Lo de demanar que es retardi l'hora del Ple, per esta qüestió, és d'aurora boreal . Que els "quefes" de Barcelona haguessin mirat l'hora del Ple de Tortosa, que coll.....!
    Pel que fa a l'activitat, relacionada exclusivament en Tortosa, dels republicans a l'ajuntament, en les seues mocions, potser que s'informi una mica abans el sr. Puigdomenech . Si vol li faig el llistat de totes elles i lo directament que estàn relacionades amb Tortosa i la seua ciutadania . Això sí, si ens basem en els resultats electorals del passat diumenge a Tortosa, esta activitat, quedaria avalada de sobres. Au pos, endavant les atxes . Ja ho deia ma iaia : val més caure en gràcia, que ser graciós .

    ResponElimina
  6. ...señores, si en España (que yo no lo creo) se proclamara la IIIª Republica, para los catalanes seria formidable, se plocamaria la republica catalana asociada a la nacion republicana española (y lo mismo con los del norte que tambien lo harian), pero CiU creo que dejara entrar a Esquerra, son las ultimas noticias que he oido..., lo que ha hecho el señor alcalde, para mi ha sido una cacicada, el pleno se tenia que haber anulado, las policias movilizadas, los bomberos en estado de alerta como tambien las ambulancias, me explico, esto a sido una cosa anormal, los señores no monarquicos han promovido unas reuniones para pedir un referendum por todo el territorio de lo que decimos nacion actual, aqui en Tortosa la clase casposa no lo ha oido o no lo ha querido oir, y ha pasado lo que efectivamente ha pasado, menos mal que los invasores del ayuntamiento solo han inrumpido y han soltado gritos (gracias por haber mantenido la cordura los "alborotadores"), pero es lo que ha habido y lo que hay, hoy se suspende el pleno y el edificio consistorial cerrado a cal y canto y punto...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta