17 de juny del 2014

Estabilitzat l'incendi de la serra de Tivissa, que ha cremat 830 hectàrees


TIVISSA (Ribera d'Ebre).- Els Bombers han estabilitzat al voltant de tres quarts de vuit del vespre l'incendi forestal de Tivissa, que ha cremat 830 hectàrees de pi blanc i matoll, segons l'últim recompte oficial. Aquesta tarda ha començat a ploure en algunes zones de l'incendi i els Bombers confien que les condicions meteorològiques contribueixin en les tasques d'extinció del foc, que crema des de diumenge la tarda. Els Bombers han centrat els esforços sobre el flanc dret, on el foc s'està combatent amb mitjans aeris, treballs manuals i maquinària pesada. L'incendi ha obligat a desallotjar una cinquantena de persones desallotjades de manera preventiva, de 28 masos de la zona.

Tot i l'estabilització de l'incendi, aquesta nit continuaran treballant a la zona afectada una vintena de dotacions: onze camions d'aigua, sis vehicles del Grup d'Actuacions Forestals, GRAF, i cinc vehicles lleugers i comandament. El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha estat l'encarregat d'anunciar l'estabilització del foc i ha agraït la tasca feta durant aquestes més de 48 hores pels Bombers i la resta d'efectius mobilitzats. Pallarès també ha admès que la pluja que aquesta tarda ha caigut a l'àrea de l'incendi ha contribuït a estabilitzar més ràpid el foc. "Ha estat una anècdota més, però és cert que ha ajudat a la gran tasca que han fet els Bombers", ha declarat.


Amb l'estabilització de l'incendi, també s'ha anunciat que la cinquantena de desallotjats ja poden retornar a les seues propietats i passar la nit a casa. El treball de les pròximes hores consistirà en remullar la superfície afectada, al voltant de 830 hectàrees, per donar el foc per controlat al més aviat possible. A primera hora d'aquest dimecres, està previst que els mitjans aeris es tornin a enlairar, tot i que els cedits pel Ministeri d'Agricultura han tornat a les seues bases i no està prevista la seva reincorporació.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté activada la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat) i també manté activada la unitat mòbil de protecció civil (UMOPC) com a Centre de Comandament Avançat porten a terme les tasques de coordinació de l'INFOCAT i que està instal·lada davant del parc de Bombers de l'Ametlla de Mar.

El dispositiu d'extinció ha comptat amb efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), del Cos dels Mossos d'Esquadra, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), del Cos d'Agents Rurals i de la Creu Roja, a més de la col·laboració dels mitjans cedits pel Ministeri d'Agricultura.

Via ACN
Imatge Bombers de la Generalitat, a Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta