6 de juliol del 2014

Inaugurada la nova creu de terme de la Creu Coberta de Gandesa, obra del picapedrer Francesc Xavier Ferrer

El passat 5 de juliol es va inaugurar la nova creu de terme de la Creu Coberta, situada a la plaça de Francesc Serres de Gandesa, obra del picapedrer de Vilalba dels Arcs Francesc Xavier Ferrer. La nova creu substitueix l’antiga, que es va malmetre en desprendre’s de la seua ubicació. 

La nova creu, esculpida en pedra, consta d'un capitell octogonal on hi ha les imatges els copatrons de la ciutat: sant Gregori bisbe, sant Favià i sant Sebastià, i els sants de devoció gandesana: santa Anna, sant Roc, sant Antoni abat, sant Marc i la beata Magdalena Deona. 

A l’anvers de creu (mirant cap a Vilalba dels Arcs) hi ha esculpida la imatge de la Mare de Déu de la Fontcalda, patrona de la ciutat, que resguarda el poble. Als peus de la patrona, l’àngel de Gandesa subjectant l’escut de la ciutat. A l’esquerra, l’àngel del vi, i a la dreta, l’àngel de l’aigua, de l’aigua de la Fontcalda. Al revers de la creu (mirant cap a Gandesa) hi ha el calvari, amb imatges del Sant Crist, la Mare de Déu i Sant Joan. A l’esquerra, un àngel sosté una rama d’oliver i una aixada. A sobre hi ha un altre àngel amb una corona d’espines.

Imatge Consell Comarcal de la Terra Alta


Posted via Blogaway

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta