22 d’agost del 2014

Batea estrena el nou centre d'interpretació aprofitant la III Festa del Vi



BATEA (Terra Alta).- El poble de Batea dóna el tret de sortida, aquest divendres, a la III Festa del Vi. Una festa que s’aprofitarà per inaugurar el nou centre d’interpretació que Batea ha habilitat a l'edifici de l'Ajuntament al voltant de la vinya i el vi, i del seu patrimoni històric. El centre s’ha equipat amb l'última tecnologia domòtica i té com a principal objectiu donar a conèixer el patrimoni històric, l’oferta turística i els vins de Batea. Per fer-ho, el centre mostrarà dos audiovisuals, un que parla sobre la història de Batea -que ha estat produït per Televisió Teveon Ebre-, i un altre sobre el vi, produït per FilmsNòmades. Així mateix, serà un tercer vídeo -amb el grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries- el que donarà la benvinguda als visitants del centre d’interpretació.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Batea i regidor de Turisme, Xavier Galcerà, ha explicat que l’objectiu és que els turistes coneguin el poble i hi passegen. El centre d’interpretació de Batea forma part del projecte de promoció i dinamització turística anomenat Viu i Beu a Batea. És en el marc d’aquest projecte que també s’ha creat una aplicació per a mòbils i tabletes amb informació turística de Batea i dels seus cellers, a la qual s’ha afegit una audioguia. També s’han instal·lat plaques a les façanes dels cellers de Batea amb codis QR amb informació de cadascuna de les bodegues i els seus vins.

Tot plegat, es podrà veure durant la Festa del Vi, que organitza Tubal Cultura + Espectacles. Enguany el pregoner de la festa serà Cesc Casanova, personatge de Ferran Adrià a Polònia. Ja dissabte a la tarda es podrà gaudir del concert de Pepet i Marieta. En finalitzar, se sortejarà entre tots els consumidors de vi de la Festa el pes del guanyador en vi. En aquest sentit, i quan s’està apunt d’iniciar la verema, Paladella ha destacat que enguany hi haurà una molt bona collita. La Festa del Vi es complementarà amb el primer correbars acompanyat per Street orkestra, Batukada Catuxap de Vilalba i els Gegants de Batea i tot un seguit d’espectacles de carrer a càrrec de Los Pàndols o Pete&Pat and the pianopup.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta