11 d’agost del 2014

El cartell de la Cinta 2014 combina els elements del seguici festiu de Tortosa amb la cúpula de la capella de la Cinta




TORTOSA (Baix Ebre).- L’Ajuntament de Tortosa ha presentat aquest dilluns el cartell i els primers detalls de les festes de la Cinta, que enguany seran del 4 al 8 de setembre. Les encarregades de revelar el disseny del cartell han estat la reina de les festes de la Cinta 2014, Júlia Audí Serret, de l’Ordre de la Cucafera, i la reina infantil, Àngela Calduch Hierro, de l’associació Amigues i Amics de la Unesco. El cartell és obra del dissenyador Ignasi Barrera, de l’empresa Saeta, i combina les cucaferes i els gegants de Tortosa amb la cúpula de la capella de la Cinta de la catedral, que recentment ha guanyat en esplendor amb la restauració de la coberta i la llanterna. Així ho ha explicat el mateix Barrera, que ha destacat que la capella forma part del patrimoni de la ciutat, amb un protagonisme molt important durant la celebració de les festes de Tortosa. A més, metafòricament, aquesta cúpula de forma circular també recorda a les atraccions de la fira. Finalment, les cucaferes i els altres elements del seguici festiu continuen tenint un paper central en el cartell de la Cinta.


D’altra banda, l’alcalde de Tortosa ha anunciat el nom de la persona que serà l’encarregada de pronunciar el pregó de les festes. Ferran Bel ha convidat Cinta Adell, una dona molt vinculada a les festes de la Cinta durant les darreres dècades. De fet, Bel ha destacat que per les mans de Cinta Adell han passat totes les pubilles i pubilletes de la ciutat, ja que porta molts anys ajudant a vestir les representants de les entitats.

La propera setmana es donaran a conèixer el conjunt d’actes del programa de festes de la Cinta 2014, que segons Bel seguirà la mateixa estructura que en anys anteriors. Tot i que les festes no s’iniciaran fins al 4 de setembre, el pregó i la proclamació de les pubiles tindrà lloc el proper 30 d’agost, dissabte, al parc municipal Teodor González.

11 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. També inclourà actes secessionistes al programa de festes com van fer l'any passat? Està clar que algun acte de l'ANC caurà perquè aquesta gent se repeteix més que l'all, però espero que aquest any tinguin la decència de deixar-ho forà del programa oficial.

    ResponElimina
  3. Pos si governa CiU o ERC toca acte d' ANC...i governés lo PP tocaria FAES o Societat Civil Catalana...com si fosseu tan diferents los uns dels altres. Cadascun agrana cap al seu.

    ResponElimina
  4. ...hombre señor saberut, es bastante logico lo que dices, ahora ya llega la hora de la verdad, el chorizo de Pujol y familia, junto a otros honorables (y no me refiero al cargo de president) sinverguenzas, se creen los de su imperial España, que esto sera un lastre para el independentismo, y procuran pescar para su macuto todo lo que puedan, pero los catalanes estamos por encima de estas miserias humanas, los jueces tendran su trabajo y cuando lo hayan resuelto, algunos pararan con sus huesos a la trena, pero los catalanes tenemos la misma ilusion y la ANC, seguira con su tonica,que para eso fue creada, y si nos impiden la votacion con sus triquiñuelas, nosotros los catalanes tambien emplearemos las nuestras...

    ResponElimina
  5. Saberut, a hores d’ara se diferenciar clarament el que són unes festes popular i el que és un acte polític. I també sé que ambdues coses deuen anar per camins diferents.

    ResponElimina
  6. ...¿y porque los "fachas" de aqui, quereis que lo politico siga un camino y lo festivo otro?..., si no recuerdo mal, un año que el PP, mandaba, a la procesion de la Cinta, trajeron a la que hoy es presidenta de Madrid, del PP, entonces no pasaba nada si se mezclaran las dos cosas...¡ paradojas de la vida!...

    ResponElimina
  7. Les explicacions del perquè de la presencia de Esperanza Aguirre a la Cinta potser les hauries de buscar fora del govern municipal. El mateix que quan va vindre el cardenal Cañizares que, agradarà poc o no gens però diria que és responsabilitat de l'arxiconfraria de la Cinta. Sinó m'erro molt els pendonistes ( que suposo eren en els dos casos ) els designa dita arxiconfraria i els borlistes, el/la pendonista. Per altra part, el PP, va estar al govern un temps molt concret, manar, manar, poc...i no comparem -per favor- la presencia d'una determinada personalitat d'un color o un altre a un acte, prego etc a un acte en honor i gloria d'una determinada opció que, encara que no s'ho digui és més política que un parlament...

    ResponElimina
  8. ...en tele 5, hacian un programa (no recuerdo su titulo) que eran hombres de negro, creo que su cabecilla es uno que en la sexta hace "el intermedio", pues ese dia, en la procesion llegaron a Tortosa, un equipo de dicho pograma, el presentador un joven con barbita y una coleta, desde la salida a la catedral hasta el final de San Blas, fueron a la cola de la procesion, iban por madame Esperanza, querian meter cachondeo, y yo les dije que trataran el tema con delicadeza, les explique la devocion que sus habitantes sienten por la Virgen de la Cinta, hacia poco tiempo que Don Juan, padre del padre del actual monarca habia fallecido, y comentamos algo, por el marmol de la cantera que hacen los sepulcros de los reyes..., tambien del sagrado Cingulo (el maestro de musica sr Monclus escribio una marcha de procesion sobre ello) que antiguamente se llevaba a Madrid en la habitacion que las reinas daban a luz, y cuando vi el programa, el tema fue tratado con respeto, en la sacristia la entrevistaron...

    ResponElimina
  9. Efectivament, Jotabe, el PP va manar poc a Tortosa ... el que si feia i desfeia era el Sr. Franquet, fins que el PHN ho va desbaratar tot ...

    Els anys 1999 i 2000, l'alcalde Joan Sabaté tenia les mans lligades ... després se les va lligar ell solet fins al 2007 ...

    ResponElimina
  10. ¿L'elaboració del cartell s'adjudica mitjançant concurs públic on es respecten com a mínim els principis de publicitat i d'igualtat o es fa dedocràticament en funció del nivell de "filoconvergència" dels o de les aspirants?

    Ho pregunto perquè crec, i és la meva opinió personal, que el xaval aquest, Ignasi Barrera natural de Bítem a part de ser llicenciat/graduat en Belles Arts és també bastant "filoconvergent"

    ResponElimina
  11. Home Agustinet!! Quines preguntes fas? Això és Catalunya i ser de conveniència sempre té premi ;)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta