25 d’agost del 2014

Un informe ocult confirma les sospites de la PDE: volen l'aigua del Segarra-Garrigues per a Barcelona

TORTOSA (Baix Ebre).- Un informe ocult de la Generalitat, entregat fa més d’un any sense que hagi sortit a la llum, proposa aprofitar l’aigua del canal de regadiu Segarra-Garrigues per transvasar aigua del Segre a l’àrea metropolitana de Barcelona. Així ho assegurava aquest dissabte una informació publicada pel diari El País, que citava el document encarregat al Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible. De fet, l’informe qüestiona la viabilitat econòmica del canal de regadiu si s’empra només per a usos agrícoles, i planteja la possibilitat que, per millorar-ne el finançament, l’aigua puga ser utilitzada també per la indústria i els serveis, juntament amb l’ús domèstic ja previst per als municipis amb problemes d’abastament.

Així, el document corrobora les sospites de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, que va denunciar el projecte a la fiscalia de Medi Ambient. En aquest sentit, la PDE ja fa anys que alerta que el canal Segarra-Garrigues servirà per portar aigua de la conca de l’Ebre a Barcelona, com ja es va intentar sense èxit durant la sequera del 2008. L’informe parla del fet que l’aigua del Segre puga ser utilitzada “de forma puntual i en condicions d’extrema sequera, com a garantia d’abastament per a Catalunya”. De fet, l’estudi també planteja la possibilitat d’interconnectar les xarxes d’aigua al conjunt de Catalunya, i fer transvasaments entre diferents conques hidrogràfiques. Mentrestant, el Departament d’Agricultura ha defensat públicament en tot moment que el canal Segarra-Garrigues només ha de servir per regar les terres de Lleida.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta