6 d’octubre del 2014

El PSC denuncia la 'discriminació' de l'Ebre en el pressupost de l'Estat per al 2015



TORTOSA (Baix Ebre).- Irresponsabilitat política cap a Catalunya i discriminació de les Terres de l’Ebre. Aquesta és la valoració dels pressupostos de l’Estat per al 2015 que aquest dilluns han fet des del PSC de l’Ebre. Des de la federació, s’insisteix en la necessitat d’invertir en infraestructures que permetin incentivar l’economia del territori i també per afavorir un medi tan fràgil com és el Delta, per la qual cosa ja estan treballant en la presentació d’esmenes per al seu debat en el tràmit parlamentari.

El senador socialista de l’Entesa, Joan Sabaté, ha denunciat el nou incompliment de l’addicional tercera de l’Estatut que preveu que la inversió directa regionalitzada de l’Estat a Catalunya hauria de ser del 18% i es queda a la meitat, en el 9,5%. En aquest punt, Sabaté ha afirmat que aquest fet és una “irresponsabilitat política” per part del govern de l’Estat en el context que viu actualment el país, al marge de ser una nova discriminació tant cap a Catalunya com per les Terres de l’Ebre.

Quant a les inversions a les Terres de l’Ebre, el senador socialista ha analitzat els comptes demostrant que no hi ha pràcticament inversió més enllà de dues actuacions d’interès general com són la neteja i la descontaminació de l’embassament de Flix, i el magatzem temporal individual de residus de les centrals nuclears a Ascó. La resta, ha dit, tot són “partides insignificants” com ara les dues variants de Corbera d’Ebre i Gandesa, amb 5.000 euros cadascuna. Sabaté també ha titllat d’irrisòries les dues partides de 150.000 euros dels trams de la Jana-el Perelló i el Perelló-l’Hospitalet de l’autovia A-7, i ha tornat a insistir en la seua importància estratègica

Des de la federació del PSC, s’insisteix en la necessitat d’invertir en infraestructures que permetin incentivar l’economia del territori i també per afavorir un medi tan fràgil com és el Delta, per la qual cosa ja estan treballant en la presentació d’esmenes per al seu debat en el tràmit parlamentari.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta