19 de gener del 2009

El bloc ebrenc Hespèria convida la blocosfera a celebrar el bicentenari d'Edgar Allan Poe

El bloc col·lectiu Hespèria, el primer bloc ebrenc dedicat a la fantasia, el terror i la ciència-ficció, s'ha sumat avui a la celebració del 200 aniversari del naixement de l'escriptor nord-americà Edgar Allan Poe. De fet, la gent d'Hespèria ha decidit convidar la resta de blocaires de Catalunya a participar en la commemoració del bicentenari, una iniciativa que ja està assolint una participació considerable. A les dues del migdia, ja s'havien adherit a la campanya una vintena de blocs d'arreu del país, entre els quals destaquen els blocs literaris El racó del llibre, L'illa dels llibres, Diari d'un llibre vell, L'escriptori, i Tens un racó dalt del món, de l'escriptor Jesús M. Tibau. De fet, aquesta és la nostra aportació a través de La Marfanta, però també n'hem fet una altra amb un post especial a Ebremedia, en què parlem d'Annabel Lee i l'aportació de Radio Futura a l'hora de difondre aquest poema immortal. La proposta era que cada blocaire escrivís un article sobre la figura o l'obra literària de Poe, a l'estil de cada bloc i de la manera i amb el contingut que més li agrade a cadascú. Els responsables d'Hespèria estan fent un recull amb els enllaços de tots els blocs catalans que s'han volgut sumar a la iniciativa, però serà més fàcil fer un seguiment complet si també heu volgut recordar Poe i envieu un e-mail a l'adreça hesperia@hesperia.cat.

D'altra banda, avui llegim a Vilaweb que la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia (SCCFF), presidida per l'escriptor Antoni Munné-Jordà, també ret homenatge avui al vespre a Poe. L'acte consistirà en una lectura pública i simultània de contes de Poe, en una evocació de l'escriptor i de la seva obra i en un col·loqui posterior en diferents espais culturals. L'acte es farà, simultàniament, a dos quarts de vuit, a la biblioteca Lloreda de Badalona, a la Llotja del Cànem de Castelló, a l'Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida, a la llibreria l'Illa de Mollet de Vallès, al Foment Vilanoví de Vilanova i la Geltrú, a les biblioteques Jaume Fuster i Xavier Benguerel de Barcelona. També hi col·laborarà la Televisió de Mataró i el bloc Hespèria. Edgar Allan Poe (Boston, 1809 – Baltimore, 1849) és el més present i vigent de tots els autors vuit-centistes: un dels creadors i codificadors del conte literari modern, un dels inventors dels gèneres literaris més en voga actualment (fantàstic, detectivesc, de ciència-ficció), i un precedent en l'exploració de l'inconscient i el subconscient.

Imatge: Poestories

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta