10 d’octubre del 2006

Tortosa presenta el IV Cucafera Folk

Tortosa celebra aquest cap de setmana la quarta edició del Cucafera Folk, un festival que té l'objectiu d'apropar la cultura popular i tradicional de les Terres de l’Ebre als carrers i les places de la ciutat, oferint així una alternativa de festa i participació. Segons van detallar ahir el regidor de Cultura, Francesc Juan, i el president de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, Domingo Tomàs, més de 500 persones participaran en l’edició d’enguany del Cucafera Folk, marcada especialment per la IX trobada de grallers, gaiters, dolçainers i tabalers. Enguany, la trobada reunirà uns 350 participants de 18 colles diferents, procedents d’arreu de les Terres de l’Ebre i també de diferents ciutats com Segovia, la Seu d’Urgell i Aitona, entre d'altres. A més de la trobada, també cal destacar el pregó tradicional, que divendres pronunciarà Lluís Montagut; i el concert dels tres cantadors de jotes versades, també divendres, amb Juanito Aragonès, Lo Teixidor i Joseret.

46 comentaris:

  1. Vinga tots de festa, això pinta be,fem que aquest pont del Pilar Tortosa tingue vida...

    Felicitats als organitzadors.

    ResponElimina
  2. a veure si la gent s'anima i surt al carrer, que sempre mos queixem que no s'hi fa res.

    ResponElimina
  3. Espero que tota la gent sutim al carrer i disfrutem d'aquesta activitat organitzada per un grup de joves i que disfrutessim amb el folkore popular!!!

    ResponElimina
  4. no sé per què però me dona la sensació que los 3 anònims anteriors venen del mateix lloc. Autobombo??????

    ResponElimina
  5. Si, Si, autobombo o no vius i en un grapat de projectes. ENVEJA.

    ResponElimina
  6. No us enfadeu homes. Això és publicitat encoberta rere l'anonimat del qui la fa. És un truc més vell que la fam. Avui ja està superat. Domingo siguis mes original.

    ResponElimina
  7. El que em sorpren el que en el blocs on surt domingo sempre genera comentaris, el meu pare sempre en deia, (per sert era castella) hijo hablase bien o mal pero que se hable . Suposo que detras del comentaris sempre estan la mateixa comitiva pero com el temps coloca a cada un al seu lloc mandonguilla in company ya has vist on has fet cap

    ResponElimina
  8. home per començar a mi aixo que parlin mal de mi, pos jo què sé, no me va. I per acabar, no se que us passa per allà baix però trobo que esteu tots molt irritables. Veieun fantasmes on no hi han. Jo passo de política, pero trobo que aneu molt de guais i horteres, a més éstà més clar que l'aigua que els missatges anterior els feu des de casa domingo i això diu molt.

    ResponElimina
  9. Noi sento dirte que et tornes a equivocar pero com tu dius aixo ue pases de politica yo et dic jajaja el que si et puc dir que no soc domingo pero sin un company i que per sort a casa meva tambe tinc internet .
    Per sert si aceptes la invitacio a participar al certamen Cucafera folk i a baixar de Barcelona veras tots els que som participants del certamen anim .

    ResponElimina
  10. Ja n'hi ha prou!!!!

    ResponElimina
  11. Gracies per les felicitacions i per lo que no ho son ;) jejejeje.

    Gracies als meus estalvis tinc ordinador i connexió a Internet des de casa meva. :D

    Eh gent de Catalunya i Espanya esteu tots invitats a aquesta IX Festa Tradicional i Folclorica...!!!!
    Tortosins i Tortosines ... Ebrencs i Ebrenques sortiu al carrer i veniu a la festa!!!! Veniu i claleu de la festa perquè la festa es vostra!!!

    Tot per la colla!!

    Atentament:

    Un membre mes de la colla...
    Jo també soc Domingo

    ResponElimina
  12. ieeeeeeeeeeeeeep alto que falto yo
    espero que mos u passem molt b en aquest cucafera folk perque es el meu primer visca la colla i visca domingo i lautobombo este!

    ResponElimina
  13. a lechinkue servimos las pastas.
    a k si gerard??
    suposo k xalarem mol al kucafera folk, domingo ja sabem tots k te un kuket al cul x en el fons es bo lo del cuquet no es per ofendre! jejejej soc julia i lo davans es macusina ainhoa no us penseu que es pablo!!!
    a men olbidava marc kuidat la beu k no podras canta + a lautobus!!!!

    ResponElimina
  14. visca la colla jove i visca domingo ainhoa i julia a per cert marc va en serio a veurem si te tindrem este cucafera folk afonic i am de ballar i cantar jejee dewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

    ResponElimina
  15. tot el camp...bueno no ens pasarem tota la nit cantan la canço del barça xo k am daferi!!!
    VISCA EL BARÇA I VICA LA COLLA JOVE!!
    DE PART DE JULIA I AINHOA
    FELIÇITATS A TOTES LES COLLES PARTICIPANTS I FELIÇITATS DAVVVVVVVVVVVVVID QUE FAIGUES MOLTS ANYS FELIÇITAST PELS TEUS 5 ANYS JEJEJE CONTINUA AIXI DE TRAVIESO I FES ANFADA AL PADRI JEJEJE ES BROMA E

    ResponElimina
  16. prou de que comedianta ?

    ResponElimina
  17. Jo sí escric des de l'ordinador que ho fa domingo, o sigue que vivim junts i l'ordinador és una de les coses què compartim. Normalment a n'estos "culebrons" què solen generar les noticies on i apareix directa o indirectament Domingo, no hi solc participar, però avui he pensat, que visca l'autobombo, fent honor a alguns comentaris que hi apareixen, en aquest bolc.

    Res més, només dir-vos a tots aquells, a quí se us indigesta la presència de Domingo, convidar-vos aquesta nit a una baldaneta; tranquils, que rostir-la, la rostiran altres membres de la colla jove.

    Què vagi bé.

    PD: Pablo, cuidat l'afonia, David felicitats, què avui es el teu aniversari i l'hem de fer grossa aquesta nit, i a la resta, ens veiem aquesta nit. A cuidar-se.

    ResponElimina
  18. CUCAFERA FOLK
    Mostra de Folklore Popular
    4ª Edició Tortosa 2006



    Programació general
    13 i 14 d’octubre

    Divendres 13
    19:00 h
    Engegada de coets anunciant l’inici de les activitats.
    19:00 h
    Ban de les cucaferes. La Colla Jove amb el suport de l’ajuntament i l’Ordre de la Cucafera recupera l’antiga desfilada de les tres cuques de la ciutat.
    Lloc: Carrers i places del centre de la ciutat.
    19:00 h
    Entrada de dolçainers pel Portal del Romeu. El primer dia de les antigues festes de carrer tothom esperava el virtuós dolçainer portador de l’alegria popular.
    Lloc: Carrers i places del centre de la ciutat.
    20:30 h
    Pregó tradicional. Lluís Montagut, per les seves aportacions principalment en l’àmbit dels Gegants de Tortosa, i en reconeixement a la crítica particular a què ens té acostumats en la cultura popular i tradicional.
    Lloc: Saló de sessions de l’ajuntament.
    21:00 h
    Baldanada popular. Res millor que les baldanes del mercat per fer un mosset, convivència i germanor.
    Lloc: Plaça de l’ajuntament.
    21:30 h
    Los tres cantadors. Juanito Aragonés, Teixidor, i Joseret amb les seves rondalles estrenen aquest espectacle d’alt interès tradicional per al manteniment i futur de la jota de rondalla.
    Lloc: Plaça de l’ajuntament.
    00:00 h
    Ball en dolçaina. Com es feia antigament a les festes dels carrers la Colla Jove ens ofereix el repertori obligat del ball a la plaça.
    Lloc: Plaça de l’ajuntament.

    Dissabte 14
    9:00 h
    Engegada de coets despertant al veïnat.
    10:00 h
    Repartiment de panoli. Els carrers del centre de la ciutat i el mercat municipal son l’escenari del repartiment de les coques ensucrades.
    11:00 h
    IV Mostra d’elements d’imatgeria de festa. Capgrossos, cucaferes, gegantons, cavallets fan la delícia dels menuts jugant en la seva imaginació.
    Lloc de concentració: Plaça de l’ajuntament.
    11:00 h
    Rondalla. La Rondalla Tortosina i Juanito Aragonés canten al mercat parada per parada.
    11:30 h
    Cercavila. Acordions, sacs de gemecs, i altres gaites passegen la seva música tradicional i popular per carrers i places de la ciutat.
    11:30 h
    Ballada de Sardanes. La cobla Mirantfont ens porta la dansa mes representativa del país que també es balla a la nostra terra de jotes.
    12:00 h
    Enramada. Los carros vénen del barranc abans del mig dia a toc de dolçaina en alegria.
    Lloc de concentració: Escorxador.
    13:00 h
    Concert de Vermut. Repertori de banda per tancar el matí de les activitats del Cucafera Folk.
    Lloc: Plaça de l’ajuntament.
    17:00 h
    IX Trobada de grallers, gaiters, dolçainers i tabalers. Vinguts d’arreu els sonadors tradicionals passegen les seves melodies per la nostra ciutat.
    Lloc de concentració: Plaça de l’ajuntament.
    19:00 h
    IX Concert de grallers, gaiters, dolçainers i tabalers. Una vegada més els grups participants a la trobada ens interpreten els temes més representatius del seu repertori.
    Lloc: Plaça de l’ajuntament.
    20:30 h
    Entrega de records. Els representants de les colles recullen l’acreditació de la seva participació en la mostra de folklore popular.
    20:35 h
    Pasdoble Tortosa. Com ja és tradicional la Colla Jove de Dolçainers ens ofereix la seva versió de l’himne de la ciutat.
    21:00 h
    Ball Folk. Chundarata, el grup de música tradicional de la casa d’Aragó de Barcelona ens mostra la seva riquesa folklòrica Ebre amunt..
    23:00 h
    Fi de festa.



    IX TROBADA DE GRALLERS, GAITERS, DOLÇAINERS,
    I
    TABALERS


    COLLES PARTICIPANTS

    Dolçainers

    Gaiters de l’Aguilot de Tortosa
    Dulzaineros de Alcorisa
    Dulzaineros de Mas de la Matas
    Gaiteros Los Zamarrones de Segovia
    Dolçainers de Benicarló
    Trininanas de gaita
    Gaiteros de l’Alba de Barcelona
    Dolçainers de Vinarós
    Colla Jove de Dolçainers de Tortosa

    Grallers

    Grallers de Jesús
    Grallers de Roquetes
    Grallers d’Ulldecona
    Grallers de Sol a Sol de Flix
    Grallers de la Seu d’Urgell
    Grallers de Caseres
    Grallers de l’Hospitalet
    Grallers de Xerta

    Altres gaites

    Sacs de l’Aula
    Rondalla Tortosina

    ResponElimina
  19. jo no se que passà a Tortosa, però quan algú fa alguna cosa, (que va molt bé) i sense l'ajuda d'algun cacique d’aquí, sempre es generen comentaris, enveges i tocacollons.
    A Tortosa es necessità gent com Domingo, perquè el nom de Tortosa es nombre fora de Catalunya i també per Europa que per cert ja Hens coneixem.

    ResponElimina
  20. Tot per la colla , i esta nit a xala molt, Tortosins i Tortosines surtiu al Carrer que Tortosa es viva.

    ResponElimina
  21. Jo només voldria dir a aquesta gent que es possen tant en Domingo, que segur que ells no tenen collons d'organitzar a un col·lectiu com som la colla jove i de montar una festa de les caracteristiques del Cucafera Folk.

    Dit això, animar a tota la gent que participe, que surti al carrer i que faci seva la festa. Vinga a xalar!

    ResponElimina
  22. holaa! jo sok un membre més de la colla i x sort.. usuario anonimo ¬¬! tink internet a kasa..! Stos dos dies espero xalar molt encara que, en la colla sempre se xala! alla on anem xalem i es per això que dic... Visca la colla jove! i als k tingueu enveja.. mossegueu ceba!

    ResponElimina
  23. Estic a casa meua, al meu ordinador, perque tinc internet a casa i no me fa falta anar a casa domingo, ni que em digue lo que tinc que posa! VISCA LA COLLA JOVE!! TOT PER LA COLLA IL PUTO CAPO! i a xala estos dies, ancara que o fem sempre on anem anem a xalar!!

    ResponElimina
  24. Altoooo!! aki si k falto jo jaja! ki no ! el tonto de las pelotas! anguany es la primera vegada k faig la kukafera folk i espero xalar moltissim! veniu tots a balla sardanes e pablo i axel? jaja! visca la kolla jove de dolçaines! jo no eskrik del ordinador de domingo! sok nestor i aki sacaba la meua discusio! Visca lautobombo k no se k es pero visca! visca catalunya! i visva Tortosa! bueno i la kolla jove de dolçaines! pablo kallate, pablo kallate!

    ResponElimina
  25. Tots sou bonisins. i Val la pena de veure, que un colectiu com el que sou fese-ho pinya al costat de aquesta persona, que gracies a ella la Colla jove de dolçainers funcione tam bé . Exit i per molts anys de seguir axi.
    Animo a tothom a que surti-gue a disfrutar de un esdeveniment com este, per tindre la ocasió de veure gent de tot arreu de les nostres comarques i arreu del l'Estat.

    ResponElimina
  26. Tots sou bonisins. i Val la pena de veure, que un colectiu com el que sou fese-ho pinya al costat de aquesta persona, que gracies a ella la Colla jove de dolçainers funcione tam bé . Exit i per molts anys de seguir axi.
    Animo a tothom a que surti-gue a disfrutar de un esdeveniment com este, per tindre la ocasió de veure gent de tot arreu de les nostres comarques i arreu del l'Estat.

    ResponElimina
  27. sommo campioni dil mondo!!!!!!! Soc un membre de la colla y no u cambiaria per res animos a tots i que este any segue mol millor que l'anterior "no escric de casa domingo" by elfo

    ResponElimina
  28. ola colla vaia merda estic treballan i sento com comensa la festa i em dona molta rabia no poder difrutarla xaleu de par meua. Air divendres un exit moltes gracies a tots!!!

    ResponElimina
  29. Bueno, deixant de banda los nostres autobombos i demés coses (jo també sóc de La Colla), animo als que no siguin integrants dels col·lectius participants a venir a fer festa, ja sigui per fer una mica de cultura popular, o simplement per xalar. I penseu, si veniu, això triomfa, i si triomfa són 20 grups que venen i 20 sortides en les quals la gent de Tortosa (siguin del grup que siguin)surt a mostrar la seva tradició arreu.

    ResponElimina
  30. Ja podeu visitar la galeria de fotos del IV Cucafera Folk a la web de la colla. A pert cert escric aixo des del meu ordinador!!

    ResponElimina
  31. soc el SENYOR PAXARAN. bueno bueno bueno... com va compis d la colla?! ainhoa soc gerard el xef italia jej me coneixes?? ascolta tu sigues ki sigues k mos toca los collons i mos axafa la guitarra... nestem fartets de les teues histories i critikes. natros lo k bolem es xalera. no bolem malrollos. deixa estar a domingo! es molt bona persona, i si li tens enveja no es culpa seva. natros som els encarregats de fer passar estones inolvidables k fan engrescar a la gent tant de cataluña, com de frança, alicant i dan tu vulgues. no som una colla de salsa rosa. a, i tots akestos missatges els escrivim tos els de la colla. no veus k domingo esta massa enfeinat en coses mes importants k no akesta estupidesa? apren del capo noi.
    VISCA LA COLLA JOVE!!!!

    ResponElimina
  32. eoo soc atra vegada paxaran!!! atic asperan + cmentaris va no us ralleu!

    ResponElimina
  33. bueno jo soc joan o com me coneix tothom, juanito.
    jo tampoc escric desde l'ordenador de Domingo.
    Volia dirli a la gent ke NO POT VORE A DOMINGO ke faiguen ells tot el ke fa ell.
    Moure un col·lectiu tan nombros de persones, no es facil. Jo porto la colla jove molt per dins, la visc cada dia, mentrego per ella i servixo pera tot el ke em necessitiguen ,com tots els ke estem involucrats i participem activament en ella anant per tota la geografia espanyola i per l'estranger , portan la musica tipica d'akestes terres.
    Als ke no poden vore a domingo tambe us voltria dir ke: Domingo tot el fa si,ho fa per un venefici, pero un benefici el cual no tindreu vatros mai, ke es l'amor i el respecte ke li te cadascu dels integrants de l'entitat perke me repetixo i vos dic ke san de tindre les coses molt clares tindre un parell de COLLONS! i astima moltissim la teva ciutat i a la gent ke hi viu en ella pera organitzar un festival com es el cucafera folk,
    perque tot el ke fa ell no ho pot fer ningu mes. En un cap de setmana a fet reviure vells moment de la infantesa de molta gent gran , vallan sardanes,tenin la oportunitat de muntar en carro en una enrramada ,degustan el tipic panoli, recuperant velles melodies de dolçaina les cuals fea molt de temps ke no escoltaven i ke els an impactat sentint-les tocades per un grup molt nombros de dolçaines, veen de nou una cercavila amb tres cucaferes com era tipic a tortosa , amb les cuals els mes menuts tambe an disfrutat amb la temo i la il·lusi ke els provoquen aquests elements d'imatgeria i als no tan grans veen actes de gran interes tradicional i cultural com es una nit de jotes en tres cantadors i una macnifica trobada de sonadors de tot tipus d'instruments tradicionals com son les gralles, les dolçaines, etc . en definitiva domingo fa el ke ningu vol fer perke es una tasca molt pesada encara ke pera ell no ho sigue perque disfruta fent-ho.
    aixi ke akesta gent tan dolenta ke se pose la llengua al cul i ke reconegue ke ningu es capaç de substituir a aquesta persona tan estimada per la colla jove com es Domingo aixi ke visca domingo , visca la colla , visca ki se sentigue aludit XD dew

    ResponElimina
  34. Ei hola, ja soc aquí.

    Disculpeu el retard però ja sabeu la feina que he tingut estos dies, malgrat tot pels comentaris de la meva gent sabia com estava el pati.

    No tinc intenció d’entrar en cap mena de polèmica simplement aprofitaré aquest espai per donar les gràcies pel suport de tot el personal que envolta la nostra Colla, així com les felicitacions mes sinceres als grups i colles que ens han visitat en la trobada.

    Una vegada mes hem fet realitat la nostra programació, amb la complicitat dels milers de simpatitzants que en els dos dies d’activitats han fet possible l’èxit del certamen.

    Que ningú es preocupe, personatges com aquest Tortosí a Barcelona només demostren que el nostre treball arriba, i això es bo. Pel que fa a les referències directes a la meva persona només puc dir el següent:

    1- Accepto tot el que tu pugues pensar i opinar de mi evidentment ets lliure, tot i reconèixer que tens una certa avantatja donat que coneixes la meva identitat.

    2- Si en lloc d’amargar-te en l’anonimat d’un lloc tant petit com Barcelona, sabés qui ets podria pensar, que potser ets un amargat, que potser ets feo, que potser manipules tot el que toques, que potser subscrius tots els anònims que a mi hem done la gana, o qui sap, potser puc opinar lliurement que ets un gilipolla.

    Altre cop gràcies.

    Disculpeu, aquest si que es el meu ordinador.

    ResponElimina
  35. hola no e pogut evitar veure els sms dels meus companys i no se qui es aquest noi pero crec que no coneix prou b a domingo si que al principi pareix serio i us u aseguro els primers dies a la colla em feia un poquet de por pero a mesura que van passant els dies ten dones conta de lo bona gent que es del que fa per la colla (que es molt ,tot el que pot) i que es una exelentissima persona com tots els que envolten la colla. nomes viu que sapigues domingo que mas fet passar els dos millors dies de part de la meua vida.I LLA MOS ANTENEM ALLI DALT jejeje i que gracies a tu la colla es el que es. moltes gracies i segueix aixi.a i per cert dema dimarts es lo cumple de alba FELIÇITATS WAPA.moltes gracies domingo.PER CERT SOC AINHOA.

    ResponElimina
  36. a per cert torno a ser ainhoa gerard xalo molt en tu segueix aixi laurita saps que tastimo mol jeje.io no puc veure les fotos!!!

    ResponElimina
  37. jo estimo a uuna persona molt important ke dixo en lanonimat i ke moriria per ella adew

    ResponElimina
  38. jejeje aixo es una pelicula que am de fer gerard io i carla
    gerad a la proxima actuacio fem lo culebron e lo que teniem previs a mas de las matas pero felco no mos va dixa inga dew
    soc ainhoa

    ResponElimina
  39. gerard no se si as ant pero pensa que am de fer un culebron daquesta okis dew
    en que jo estic a laeroport i carla es la que spea etc

    ResponElimina
  40. visca domingo

    ResponElimina
  41. domingooooooooo es el millo ese domingoooo ese domingoooo .visca la colla jove de dolçainer de tortasa a i tortosi a barcelona ke sapigues ke mos agrada molt..... ves compran una capseta de gometes

    ResponElimina
  42. gerard ja estas entran a la pag de la colla a les fotos del cucafera folk i recorda que me dic AINHOA.NO AINOI JEJEJJEJ vinga ques broma pero canviau que se pensaran que me dic aixi
    a per cert visca domingo.sas que i+

    ResponElimina
  43. gracies gerard! pero ainoa va en h.AINHOA.pero tranki que ya esta b i ia as tingut prou feina.visca domingo!luis la veri i tothom de la colla!

    ResponElimina
  44. Ja s'ha acavat el cucafera folk, quina xaleraaaaaaaaaaaa!!
    No estic escrivint des del meu ordinador, perque astic a l'institut a clase d'anglès...no he pogut entrar avans.
    Visca la colla jove! i visca domingo!

    ResponElimina
  45. JUANITO!Tinc un problema... o no pos que io no tinc un parell de collons!esk no pensem eh!xd!buenuu..dew !Viska la kolla jove!!da best!!!!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta