24 d’octubre del 2014

Lluís Soler (CiU) vincula l’èxit de la consulta alternativa del 9-N a la continuïtat del procés sobiranista


TORTOSA (Baix Ebre).- El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, el convergent Lluís Soler, ha afirmat aquest divendres que la consulta alternativa del 9 de novembre ha de ser un èxit, perquè el procés sobiranista puga seguir endavant. També perquè, tot seguit, es puga parlar d’un avançament electoral. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Soler no ha volgut amagar que ell és clarament partidari de la independència, però ha assenyalat que el primer objectiu és el 9-N, i que per tant aquell dia tothom hauria d’anar a votar. En aquest sentit, ha afegit que si el resultat de la consulta sobre la independència de Catalunya és “aclaparador” a favor del ‘Sí’, caldrà prendre unes decisions més imminents sobre la convocatòria d’unes plebiscitàries.

D’altra banda, Soler ha dit que caldrà buscar la “pulcritud més exacta” per evitar que l’Estat puga impugnar la consulta alternativa del 9 de novembre, i perquè aquesta siga legítima. Precisament, el govern de Mariano Rajoy ha anunciat aquest divendres que estudia recórrer el nou 9-N, i que ha encarregat als serveis jurídics de l’Estat un informe sobre totes les accions encaminades a la convocatòria de la consulta. Per la seua banda, Soler participarà en la coordinació institucional del 9-N a les Terres de l’Ebre, al costat dels altres presidents comarcals i dels directors dels serveis territorials de la Generalitat. En aquest sentit, Soler ha volgut fer una crida a la ciutadania a favor de la participació en la consulta del 9-N.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta