31 d’octubre del 2014

Malestar a Flix per l’empitjorament de la cobertura de telefonia mòbil



FLIX (Ribera d'Ebre).- El regidor de Promoció Econòmica i Protecció Civil de Flix, Francesc Barbero, ha lamentat aquest divendres l’empitjorament de la cobertura de telefonia mòbil al municipi. Barbero ha recordat que aquest tema és important perquè Flix està dins de l’àrea d’afectació de dos plans d’emergència importants, el químic i el nuclear, i que hi ha altres pobles veïns, com Ascó i la Torre de l’Espanyol, que també tenen molts problemes de cobertura. El regidor ha recordat que molts dels avisos en cas d’accident es pretenen fer a través de la telefonia mòbil, i que tenir cobertures deficitàries és impensable en els municipis en àrees nuclears o de risc químic. Barbero ha explicat que ja han parlat amb Abertis per resoldre aquestes deficiències, i també per saber les causes de l’empitjorament de la cobertura de mòbil en diversos punts de Flix, especialment al nucli antic. Sobretot, des de fa un parell de setmanes.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Barbero ha valorat la bona evolució de la descontaminació del pantà de Flix, que acabaria abans del proper estiu amb l’extracció física dels residus. De fet, ja s’han extret dues terceres parts dels fangs contaminats. Després, es farien altres feines complementàries com la restauració de la llera del riu i el segellament de l’abocador, les quals s’allargarien durant el 2015. Tot i així, el regidor ha lamentat el retard en les obres de restitució, i ha advertit que els pous i nous punts de captació són necessaris per evitar restriccions com les que va provocar l’episodi de microalgues del pantà de Riba-roja d’Ebre, aquest estiu passat.

D’altra banda, Barbero ha destacat la continuïtat de Flix en el Consorci de Polítiques Ambientals de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat, que el ple de l’Ajuntament va ratificar aquest dimarts. Segons el regidor d’ERC, després de moltes negociacions i la bona feina dels sectors implicats, s’ha aconseguit un pacte per rebaixar els preus i millorar la deixalleria de Flix, així com el servei de recollida selectiva i el canvi de tots els contenidors. A més, en aquest poble de la Ribera d’Ebre la taxa de la brossa baixarà un 8% per al 2015.

Barbero ha assenyalat que el consorci queda reforçat amb aquests acords i el retorn dels pobles de la Terra Alta. De fet, ha dit que si tot funciona correctament la brossa deixarà de ser una preocupació per als municipis de les tres comarques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta