3 d’octubre del 2014

Vuit aspirants denuncien la prova per cobrir una plaça interina de la policia local de Roquetes


ROQUETES (Baix Ebre).- Un grup de vuit aspirants a cobrir una plaça interina a la policia local de Roquetes ha denunciat davant Fiscalia possibles irregularitats en la prova de selecció que va tenir lloc a principis del passat mes de juliol. A més de retreure que el nivell de l'examen cultural era massa elevat d'acord amb les bases, sostenen que la persona seleccionada -que va superar la prova amb un 9,6 sobre 10- tenia "algun tipus de relació" amb la secretària de l'Ajuntament, Mercè Colomé. L'alcalde de Roquetes, Francesc Gas, que assegura desconèixer la denuncia, ha defensat que el nivell era l'adequat d'acord amb dictàmens sol·licitats posteriorment i ha convidat els denunciants a provar les acusacions.

De fet, i segons ha precisat el mateix alcalde, fa deu dies el tribunal nomenat per a les proves d'accés va decidir tancar el procés desestimant les al·legacions que havien presentat la majoria dels divuit aspirants. Només dos van acabar superant totes les proves i la plaça interina ha estat assignada finalment a un d'ells, que s'incorporarà al lloc de forma imminent.

La resposta inicial de l'Ajuntament a les impugnacions dels opositors, que van demanar sense èxit repetir la prova, va impulsar uns quants a traslladar a Fiscalia el cas. Argumenten que el nivell de la prova cultural es trobava molt per sobre del que exigien les bases i només dos van aprovar. Concretament, assenyalen en la denúncia, el barem de puntuació era "sospitosament elevat" i el guanyador l'hauria superada folgadament, responent correctament 48 de les 50 preguntes i deixant les dues últimes en blanc.

En l'origen d'aquests fets, els denunciants retreuen que la responsable de redactar l'examen cultural va ser la mateixa secretària, fet que dos membres del tribunal haurien qüestionat, tot sol·licitant que s'encarregués a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Assenyalen, a més, que Colomé va ser l'encarregada d'elegir els cinc membres del tribunal, entre els quals un excap de la policia local de Cunit que havia coincidit amb ella treballant al mateix Ajuntament i "on la mare de l'opositor està com a regidora". Sostenen també que l'aspirant, malgrat presentar tics nerviosos a la cara, "motiu d'exclusió a la prova mèdica", la va acabar superant.

L'alcalde defensa la prova

Després de recordar que, com a alcalde, no pot formar part del tribunal, Francesc Gas ha explicat que, davant les queixes dels opositors sobre la prova cultural, el consistori va sol·licitar a Ensenyament que certifiqués el nivell. Les preguntes, explicita, s'haurien extret de proves similars efectuats a Barcelona. Es tracta, però, d'una tasca que no assumeix el Departament i, alternativament, l'Ajuntament va consultar amb altres tècnics, "que ens van dir que s'adequaven". Finalment, la Diputació de Tarragona va emetre un informe avalant la prova, que va ser utilitzat com a base per desestimar les impugnacions.

Gas, d'altra banda, ha assegurat desconèixer la denúncia presentada davant Fiscalia el passat 30 de juliol, tot indicant que cap representant del ministeri públic s'ha posat encara en contacte amb l'Ajuntament per aquest assumpte. Amb tot, apunta que les presumptes irregularitats fruit de relacions entre funcionaris i l'entorn del guanyador de la plaça que han posat sobre la taula els afectats no formaven part de les al·legacions presentades. "Una acusació d'així és greu. Crec que s'ha de provar, anant al jutjat i provant-ho", ha sentenciat.

Via ACN
Imatge Google Maps

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta