17 de novembre del 2014

El jove ebrenc acusat de cremar una foto de Felip VI a Tarragona nega ser-ne el responsable


TORTOSA (Baix Ebre).- Un jove ebrenc acusat de cremar una fotografia de Felip VI, llavors encara príncep d'Astúries, a la plaça de la Font de Tarragona ha declarat aquest dilluns davant del jutge negant la seva responsabilitat en els fets. Com ja va fer un altre dels acusats, veí de Tarragona, dijous passat, els joves asseguren no ser-ne els responsables, i la seua defensa reclama l'arxivament del cas per "presumptes irregularitats" en la identificació dels joves per part dels Mossos d'Esquadra. Una vintena de persones s'han concentrat als Jutjats de Tortosa per donar suport al jove ebrenc.

Els fets es remunten al passat 2 de juny, després que el rei Joan Carles I anunciés la seua abdicació. Els fets van tenir lloc en una concentració convocada, a moltes ciutats del país, en favor de la República. A la mobilització feta a la plaça de la Font de Tarragona es va cremar una foto del rei Felip VI, llavors encara príncep d'Astúries. Després de la concentració, els Mossos d'Esquadra van identificar a tres joves, un d'ells menor, com a responsables d'aquesta crema, citant-los a declarar com a imputats. Tot i que el cas el porta l'Audiència Nacional, els joves han declarat al seu lloc d'origen. Dijous va ser el jove de Tarragona i aquest dilluns el de Tortosa.

Una vintena de joves s'han concentrat a les portes del Jutjat de Tortosa convocats pel Grup de Suport contra la Repressió de les Terres de l'Ebre. La seva portaveu, Laia Fontanet, ha assegurat que les identificacions fetes pels Mossos d'Esquadra van ser "aleatòries", i ha criticat el "blindatge" cap a la figura del rei. "La corona mai ha estat votada, sinó imposada pel règim franquista; si estiguéssim en una democràcia real les expressions polítiques no serien perseguides", ha afegit.

Després d'aquestes declaracions, l'Audiència Nacional decidirà si arxiva el cas o si continua l'encausament. Un dels últims precedents es va resoldre el 2 d'octubre passat, quan l'Audiència Nacional va condemnar a pagar una multa de 900 euros als dos estudiants que van ser imputats per la crema de la foto de l'aleshores rei Joan Carles I durant la Diada del 2013 a Mataró. El jutge va argumentar que els nois van cometre una acció "injuriosa" de manera "premeditada" per "desprestigiar a la corona", precisament perquè aquesta és "símbol de la unitat d'Espanya i de la permanència de l'Estat". El magistrat asseverava que es tractava d'un delicte "contra la Corona i la Constitució" que no es pot emparar en els drets fonamentals.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta