21 de novembre de 2014

El jutjat de Tortosa investiga quatre denúncies 'particulars' sobre la celebració del 9-N a l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- Les set denúncies presentades contra la celebració de la consulta alternativa del 9-N al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre continuen tramitant-se als jutjats de primera instància i instrucció. De moment, cap d'elles ha estat arxivada, segons ha confirmat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) el fiscal en cap de Tarragona, Xaver Jou.  Totes set denúncies van ser presentades per "particulars" -en cap cas entitats o organitzacions polítiques- el mateix diumenge de la consulta: quatre, als jutjats de Tortosa; una, als de Tarragona; una altra, als del Vendrell; i una última a la mateixa Fiscalia.

Jou ha explicat que algunes d'elles plantejaven mesures cautelars com el tancament de locals de votació durant el mateix 9-N, extrem que Fiscalia va descartar per considerar que "no era procedent atenent el principi de proporcionalitat". Els jutges van seguir el mateix criteri en aquest cas. De moment, el fiscal en cap de Tarragona s'ha mostrat extremadament prudent sobre l'orientació de la posició del ministeri públic al voltant d'aquestes denúncies encara "pendents de resoldre". En aquest sentit, ha recordat, però, que la Fiscalia, com a institució, manté un "criteri d'unitat d'actuació". 

El responsable del ministeri públic ha descartat pronunciar-se sobre les denúncies fins que finalitzi la investigació judicial - "seria imprudent avançar coses", ha advertit- ni en quin sentit actuaran. "Dependrà de l'argumentació", ha apuntat Jou, que dimarts vinent participarà en una reunió de la Junta de Fiscals en Cap que haurà d'unificar criteris al respecte en l'àmbit català.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta