20 de novembre del 2014

La URV constata que l'economia de l’Ebre manté un creixement positiu, però encara molt dèbil



ULLDECONA (Montsià).- L’activitat econòmica a les Terres de l’Ebre manté el creixement positiu dels darrers trimestres, però encara és força dèbil. Segons recull el Butlletí d’Anàlisi de la Conjuntura Local de les Terres de l’Ebre del tercer trimestre de 2014, el nombre d’afiliats a la Seguretat Social al territori ha crescut per segon trimestre consecutiu tot i que a un ritme feble, un 0’4%. També el creixement dels assalariats es manté baix, en un 0’1% mentre que la mitjana catalana és del 2’2%. Segons el director de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV, Juan Antonio Duro, la feblesa del creixement del trimestre s’explica per la pèrdua d’impuls del sector serveis i, sobretot, per l’evolució negativa del comerç.

D’altra banda, segons l’estudi, la principal contribució positiva al creixement ha vingut novament per l’hostaleria i els serveis socials. En concret, l’hostaleria ha vist accelerar en aquest tercer trimestre el seu creixement fins al 5,9%, un punt i mig per sobre del trimestre passat. També han ajudat a un cert creixement econòmic el sector industrial, tot i que el seu creixement ha estat feble, i, tot i continuar tenint una evolució negativa, el sector de la construcció ha vist desaccelerar la seua caiguda en més d’un punt, arribant a -2,1%.

Amb aquestes dades a la mà, Duro ha afirmat que les tendències de l’activitat econòmica marquen una evolució positiva però els hi falta potència. L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Balagué, ha mostrat la seua satisfacció pel fet de ser un dels municipis amb un taxa d’atur més baixa, fet que ha atribuït a la diversificació del polígon industrial. Duro ha tornat a assenyalar el turisme com un sector estratègic en el rellançament de l’economia ebrenca.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta